Baka pjesnikinja: ''Zapisujem sve što me okružuje, raduje ili rastužuje''

24.08.2022.

07:57

Autor: Lucija Žeger/V.K./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Baka pjesnikinja

Baka pjesnikinja

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Donosimo vam priču o jednoj inspirativnoj gospođi kojoj su godine doslovno samo broj. Ona se bavi pisanjem pjesama, posvećuje ih svih dobnim i društvenim skupinama, a jednu je čak posvetila i emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 


- Zakoračila sam duboko u 90-tu godinu. 89 godina i 7 mjeseci, evo. Ja onda zaokružim 90 pa to je tu, govori Đurđica Miketa.

- Sad momentalno ne radim ništa, ali sam zaposlena barem 10-ak sati dnevno. Ili pišem, ili rješavam križaljku, ili gledam neki dokumentarac, tako nešto o prirodi. Svašta ne mogu gledati, krimiće koje kakve, to nije više za mene. I tako, malo se krećem. Ponekad dan je bolji, ponekad dan je lošiji, pomalo se krećem. Bolje sam psihički nego fizički, jer moram sa štapom se podupirati. Ali samo da ne bude gore, naglašava.

- Zapisujem sve što me okružuje, raduje ili rastužuje. Eto, ako me nešto obraduje ja napišem pjesmu, a ako me rastuži ja napišem pjesmu. To je moj moto, a mislim da sam tu u pravu, rekla je.

- Imam nešto knjiga objavljenih, a i sve su u Gradskoj knjižnici, govori Đurđica.

- Nisam ja tu bitna, ja ne bi da se priča o meni. Ja bi bila sretna kada bi moje pjesme mogli čuti oni koje će to obradovati. Važno da jedni drugima pružimo lijepu riječ, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!