Bal za 442. rođendan Karlovca

12.07.2021.

14:49

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Karlovački bal

Karlovački bal

Foto: TZ Karlovac / Udruge Izvan fokusa

U utorak 13. srpnja grad Karlovac će proslaviti svoj 442. rođendan u velikom stilu - rođendanskim balom u srcu grada te koncertima Klape hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i sastava Black&White.

Video pozivom u emisiju Dobro jutro, Hrvatska uključio se Filip Trezner iz karlovačke Udruge Izvan fokusa koja je uz Turističku zajednicu organizator sutrašnjeg događaja:

Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji točno zna datum svog postanka, svog "rođenja", 13. 7. 1579. 


- Svake godine na taj dan u srcu grada održava se rođendanski bal na kojem svi koji požele mogu zaplesati valcer Karlovcu u čast. Iz godine u godinu broj parova se povećava u skladu s godinama grada, pa će tako ove godine valcer zaplesati čak 442 para, najavljuju organizatori.


Sukladno epidemiološkim mjerama, bal će biti COVID sigurno događanje. 


- Uz prijavu na aplikaciju, bit će i nužna prethodna provjera i odobrenje ulaza prijavljenih parova i ostalih posjetitelja na prostor Trga bana J. Jelačića temeljem predodžbe jednog od sljedećih dokumenata: EU digitalne COVID potvrde, potvrde o cijepljenju, potvrde liječnika o preboljenju koronavirusa, negativnog PCR test ne starijeg od 72 sata ili negativnog brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati, ističu organizatori.


Za djecu do 12 godina starosti nema ograničenja. 


Prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije se održao Rođendanski bal u Karlovcu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!