13:54 / 25.07.2019.

Autor: A.M./Hina

Besplatni filmovi i kokice na Tuškancu

 Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U sklopu #EUandME kampanje u nedjelju se održava besplatna filmska večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac.
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira u nedjelju, 28. srpnja filmsku večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac s besplatnim projekcijama kratkih filmova iz #EUandME kampanje, te dugometražnog američkog filma "Knjižara" Isabel Coixet.

Film Bookshop, s Emily Mortimer i Billom Nighyem, temelji se na romanu Penelope Fitzgerald o udovici koja krajem pedesetih godina prošlog stoljeća odluči otvoriti knjižaru u zabačenom engleskom primorskom gradu u Engleskoj.

Unatoč ljubaznoj, ali i nemilosrdnoj, apatičnoj okolini nailazi na mnoge prepreke u ostvarenju svog plana.

Prije projekcije "Knjižare" prikazat će se kratki filmovi iz #EUandME kampanje na temu svakodnevnih prednosti koje nosi život u EU, a snimili su ih istaknuti europski redatelji, među kojima je i hrvatski Dalibor Matanić.

Njegov film "Debut" emotivna je priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda i istovremeno doživljava unutrašnje sukobe vezane uz svoju seksualnu orijentaciju.

"Usamljenik" poljskog redatelja Tomasza Koneckog najavljuje se kao topla i zabavna priča o Poljaku koji živi u kolibi duboko u planinama, a nakon što na Internetu naruči krplje, zaljubljuje se u dostavljačicu i pokušava joj priznati što osjeća.

"Party Animal" grčkog redatelja Yorgosa Zoisa prati energičnog 25-godišnjaka zaljubljenog u ples, koji je zarobljen na dosadnom poslu, ali neočekivano uviđa da njegov hobi i karijera međusobno nisu isključivi.

Posjetitelji će se u okviru događanja moći i informirati o pravima koje imaju u raznim područjima života u Europskoj uniji.

Pozvali su građane na projekcije jer ih, ističu, "čeka duboki hlad Tuškanca, odlični filmovi i besplatne kokice".

#EUandME kampanju prošle je godine pokrenula Europska komisija kako bi mlade od 17 do 35 godina informirala o vrijednostima i pogodnostima Europske unije i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im se može pomoći u ostvarenju strasti i ambicija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!