15:59 / 27.11.2020.

Autor: Maroje Vučićević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

‘Bijes na cesti’ karikaturista sa svih strana svijeta

-

-

Foto: - / -

Otvoren je 14. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature na kojem je 355 karikaturista iz cijeloga svijeta iz vlastitog je iskustva prenijelo na papir ono što svi sudionici u prometu nerijetko dožive - ‘Bijes na cesti’.
Otvoren je 14. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature na kojem je 355 karikaturista iz cijeloga svijeta iz vlastitog je iskustva prenijelo na papir ono što svi sudionici u prometu nerijetko dožive - ‘Bijes na cesti’. Nevjerojatno je što sve podrazumijeva ta emocija.

Svakoga od nas bar ponekad obuzme bijes zbog postupaka drugih sudionika u prometu. Najbolje je to u crtež pretočio naš Dragutin Dado Kovačević - njegov bijesni ‘Šofer Šiva’ osvojio je Grand Prix Salona i 2500 eura.Svjetski karikaturisti dali su različite poglede na ovaj problem koji često dovodi i do tragičnih ishoda, a upravo univerzalnost teme donijela je golem broj prijava i težak posao za žiri.

Osim Grand Prixa dodijeljeno je još nekoliko nagrada i posebnih priznanja, a među njima je još jedan naš autor - Nikola Listeš. Važne nagrade otišle su i u Indoneziju i Iran.Zanimljivo je pogledati izložbu te se možda idući put kada vam se nešto slično dogodi, samo nasmijati, a ne gubiti živce. Svi zainteresirani izložbu najboljih radova mogu pogledati u predvorju Gradskoga poglavarstva do 7. prosinca.

Ekipa Vijesti iz kulture zavirila je na salon auto-karikature, dobro se nasmijala i podijelila s vama mnogobrojne crtice iz života vozača i pješaka:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!