Biografski film o Terezi Kesoviji i na HRT-u

11.10.2019.

18:11

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Uoči promocije biografskog filma "To sam ja" u produkciji HRT-a, Tereza Kesovija bila je posebna gošća emisije "Dobar dan, Hrvatska". Premijera filma zakazana je za ponedjeljak, 14. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu.
Uoči promocije biografskog filma "To sam ja" u produkciji HRT-a, Tereza Kesovija bila je posebna gošća emisije "Dobar dan, Hrvatska". Premijera filma zakazana je za ponedjeljak, 14. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu. 

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da je Tereza pristala da se radi film o njoj. Vrlo je teška bila odluka na koji način složiti film o takvoj karijeri, kaže Miro Branković, kolega s HRT-a koji dokumentarni film potpisuje kao scenarist i redatelj.

Iza Tereze je oko tisuću otpjevanih pjesama. Pregledavanje HRT-ove arhive s Terezom Kesovijom na snimkama trajalo je mjesecima. Pregledavali su se spotovi, zabavne i glazbene emisije.

Na pitanje ima li u filmu koji će gledatelji osim na premijeri imati prilike vidjeti i na Hrvatskoj radioteleviziji nekakvih tajni koje još nije nikome otkrila, Tereza odgovara:

- Pa ima jedna tajna koja je znana, ali koja je meni posebno nekako dirljiva. Film smo počeli s Parizom, pa smo krenuli prema Dubrovniku, pa Konavlima. Ja sam već tada bila vrlo načeta jednom bolešću koja me skoro koštala života, zbog čega je moj dragi Miro morao bez mene snimati u Splitu i drugdje, jer ja sam morala biti u bolnici, otkrila je, dodavši kako je, nakon tri i pol mjeseca boravka u bolnici, održala koncert u prepunom Cankarjevom domu. Ono što je se posebno dojmilo bila je činjenica da je dom bio pun i prije njene hospitalizacije - i nitko nije vratio kartu.Tereza Kesovija nastupit će i na koncertu gradišćanskih Hrvata koji se organizira u humanitarne svrhe, i to za opremanje dječjeg vrtića u Vukovaru. Uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, Vlade Republike Hrvatske te Željezanskog biskupa mons.  Ägidiusa J. Zsifkovicsa, u nedjelju, 13. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održat će se humanitarni koncert Pax et Bonum kojemu je cilj prikupljanje sredstava za obnovu objekata i nabavku opreme za Dječji vrtić Vukovar 1 i 2.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!