Biste li vi trebali pomoć džokera na pitanju o Karibima?

30.01.2020.

07:08

Autor: HRT

default error photo
Posljednja večerašnja natjecateljica "Milijunaša", koja je prešla drugi prag uz pomoć džokera odgovorivši na pitanje o karipskom otočju, dobila je "pozivnicu" za iduću emisiju u kojoj otvara pitanje za 64.000 kuna.
U ovotjednom izdanju popularnoga "Milijunaša" dvoje je natjecatelja kviz napustilo s osvojenih 16.000 kuna, dok je posljednja natjecateljica, koja je prešla drugi prag, dobila "pozivnicu" za iduću emisiju u kojoj otvara pitanje za 64.000 kuna.

Prva je večeras u vrući stolac sjela "nastavljačica", 21-godišnja Dora Novak. Studentica psihologije na Filozofskom fakultetu otvorila je pitanje za 32.000 kuna na kojemu je odmah iskoristila i posljednjega džokera, "publiku", upitavši je je li krastavac, mrkva, patlidžan ili celer "povrće" koje se od 2003. u panorami Londona izdvaja svojim neobičnim oblikom.Publika je najviše glasova, njih 56 posto, dala celeru pa Dora nije htjela riskirati rekavši da spomenuti postotak nije dovoljno visok. Nakon odustajanja naglasila je da bi njezin odgovor bio patlidžan, no onaj točan je - krastavac.

Slijedilo je "najbrži prst", no nitko nije točno naveo Tarantinovu filmsku kronologiju pa je tek nakon idućega zadatka titulu "najbržeg prsta" ponio Luka Kodrnja.

Student Fakulteta prometnih znanosti džokera "zovi" upotrijebio je na glazbenom pitanju vezanom za hrvatskoga kralja funka, pokojnoga Dinu Dvornika. Nije znao za potrebe kojega je spota Dino na glavu stavio cilindar, odjenuo crveno odijelo i zlatni prsluk te obuo cipele. Ponuđeni odgovori - Ti si mi u mislima, Jače manijače, Hipnotiziran i Peti element nisu "zvonili" džokeru koji mu je samo rekao - Žao mi je, Luka.Luka je potom zamolio i pomoć publike, a ona je 75 posto glasova dala spotu za pjesmu Hipnotiziran. To je ujedno bio natjecateljev konačni odgovor kojim je osvojio 16.000 kuna.

I on je, kao i njegova prethodnica, odustao na pitanju za prelazak drugoga praga pritom iskoristivši zadnjeg džokera. Nije znao tko je naš nogometni reprezentativac među trojicom košarkaških. Koka, Šiši, Đuks ili Babo? Nakon što su uz pomoć džokera izbačeni nadimci Đuks i Babo, natjecatelj se ipak nije htio kockati pa mu je Tarik otkrio da je odgovor Koka, nadimak Ivana Perišića.Sanja Mrzljak Jovanić posljednja je večeras imala priliku sjesti u stolac nasuprot voditeljevu. Dogradonačelnica grada Slatine prvi je put "zapela" na pitanju za 16.000 kuna. Džokera "zovi" upitala je je li se svetorimski car, španjolski kralj, engleski kralj ili francuski car supruzi požalio - Pobijedio sam austrijsko-rusku vojsku predvođenu dvojicom careva. Malo sam umoran.

- Francuski car, rekao je džoker pomogavši Sanji otvoriti sljedeće pitanje, ujedno ono na kojemu je, pak, iskoristila preostale džokere.Učinila je to ne bi li saznala koja europska država posjeduje pet i pol karipskih otoka. Je li riječ o Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj ili Danskoj? Nakon što su ponuđeni odgovori bili prepolovljeni, publika je mogla glasovati između Nizozemske i Danske. Sanja je prihvatila njezin odgovor (66 posto glasova publika je dala Nizozemskoj) te prešla drugi prag, ali i dobila "kartu" za nastavak pohoda na milijun kuna.


Sanju ćemo stoga imati prilike gledati i sljedećega četvrtka, a dotad, ako niste pogledali emisiju, pronađite je na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti još neko vrijeme. Saznajte na koja je pitanja s lakoćom odgovorala ovotjedna "trojka" te provjerite biste li i vi znali odgovore bez pomoći džokera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!