11:43 / 05.03.2020.

Autor: HRT

Biste li vi znali o kojem je vjetru '95. pjevao Vitasović?

-

-

Foto: - / -

Dvojica natjecatelja u Milijunašu kući su ponijela 1000 kuna, a posljednja natjecateljica svojeg džokera iskoristila je na glazbenom pitanju za 8.000 kuna i točnim odgovorom osigurala nastup sljedećega četvrtka.
U večerašnjem "Milijunašu" na vrući stolac nasuprot Tarikovu sjelo je troje natjecatelja. Dvojica su osvojila iznos od 1000 kuna, dok je treća vlasnica najbržeg prsta do završetka emisije zaradila 8.000 kuna. Ona će pohod na milijun nastaviti sljedećega četvrtka kada otvara pitanje za dvostruko viši iznos.

Prvi najbrži prst imao je Damir Klemenčić iz Zagreba. Zapeo je na 7. pitanju za 4.000 kuna. Tražio se film u kojemu se Quentin Tarantino naslovnoj skupini pridružio kao glumac.Ponuđeni odgovori bili su Mrska osmorka, Nemilosrdni gadovi, Psi iz rezervoara i Rođeni ubojice. Damir je zatražio džoker "pola-pola", pa su ostali naslovi Mrska osmorka i Psi iz rezervoara. Njegov konačni odgovor bio je Psi iz rezervoara.

Ni džoker "zovi" nije bio siguran, ali natjecatelj ga je poslušao pa ispao 

Na 9. pitanju zatražio je pomoć džokera "zovi" ne bi li saznao čiji je portret bio naslikan na balonu kojim su ljudi prvi put poletjeli. Je li riječ o Henriku VIII., Georgeu Washingtonu, Luju XVI. ili Franji Josipu I.?- Washington. Ne znam, rekao je džoker, a natjecatelj je prihvatio njegovu sugestiju koja se pokazala netočnom jer je riječ o Luju XVI. Kući je ponio iznos prvoga praga.

Iskoristio sve džokere na 8. pitanju i pogrešno odgovorio

Goran Aleksić iz Lipovlja kraj Otočca bio je drugi najbrži prst, a on je pak džokera "pola-pola" iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Koji je od ovih prirodnih satelita najbliži Suncu? Glasilo je pitanje, a upotrebom džokera od ponuđenih satelita ispali su Triton i Titan, a ostali Fobos i Enkelad.Džoker mu nije odveć pomogao pa je na red došao onaj "zovi". Džoker zovi nije bio siguran, ali je izjavio kako misli da je riječ o Enkeladu. Goran je odlučio ispucati i posljednjega, publiku. Publika je 32 posto dala Fobosu i 68 posto Enkeladu. Poslušao ju je i rekao Enkelad. No i on je kviz napustio s 1000 kuna jer je publika bila u krivu.

Posljednja večerašnja natjecateljica, studentica Barbara Šagud iz Gornje Stubice, džoker "pola-pola" iskoristila je na pitanju za 2.000 kuna kako bi saznala jesu li bivolji, kozji, ovčji ili kravlji uglavnom autohtoni sirevi s naših otoka.Džokerom sužen izbor ponudio joj je odgovore ovčji i kravlji pa je rekla ovčji i osvojila 2.000 kuna.

Na 8. pitanju za 8.000 kuna pitala je publiku o kojem je vjetru '95. pjevao Alen Vitasović? Maestralu, buri, oštru ili tramontani?Publika je približno jednake postotke dala svim ponuđenim odgovorima odnosno 25 posto maestralu, 22 posto buri i oštru te 31 posto tramontani. Bio je to trenutak kada je odlučila nazvati i džokera koji je rekao bura. Poslušavši ga, osvojila je 8.000 kuna te osigurala nastup u sljedećoj emisiji.
Propustili ste ovotjedni Milijunaš, a želite li provjeriti svoje znanje te, među ostalim, vidjeti koja su to sve pitanja čekala natjecatelje, svakako ga potražite na našoj multimedijskoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti određeno vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!