11:12 / 24.12.2020.

Autor: Suzana Balen/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Bjelovarska ulična božićna priča

-

-

Foto: - / -

Da je sve normalno, u Bjelovaru bi se održavao Božićni gala koncert, no, zbog pandemije je otkazan, kao i sve druge kulturne manifestacije u zemlji. Ipak, organizatori su se dosjetili i, uz potporu Grada, organizirali "uličnu božićnu priču".
Da je sve normalno, sada bi se u Bjelovaru održavao Božićni gala koncert, no, zbog pandemije je otkazan, kao i sve druge kulturne manifestacije u zemlji.

Ipak, organizatori su se dosjetili i, uz potporu Grada Bjelovara, organizirali "uličnu božićnu priču" s vrhunskim glazbenicima, pjevačima i glumcima - trudeći se da zadovolje epidemiološke mjere.

Donijeli su veselje u uličnoj glazbenoj priči - zvijezde A strane, Marko Tolja, Mila Elegović, Goran Navojec, Vedran Mlikota, Adalbert Turner Juci, Robert Mareković. Uz pratnju vrhunskih glazbenika predvođenih Antom Gelom i maestrom Alanom Bjelinskim, ovaj put na klavijaturama.

- Jako sam zahvalna Gradu Bjelovaru što smijem imati jedan koncert, proučila je Mila Elegović.

Koncerata, naime, već mjesecima nema, a ovaj je iznimka: Ovo mi je takvo prosvjetljenje i ponovno rođenje da vam ne mogu reći kako mi je lijepo, izjavio je Marko Tolja.

Goran Navojec nas je, pak, podsjetio da se kulture ne treba odricati: Ona je identitet i trebamo je podržavati koliko god možemo, rekao je popularni glumac.

- I gotovo je nestvarno ovo sve zajedno, ali dobro osmišljeno, nije preveliko, ne kosi se s mjerama, a opet ste dali kao grad nešto ljudima i to je super, ustvrdio je pjevač i radijski voditelj Robert Mareković.

Uz domaće i strane božićne hitove – poslane su i poruke vjere i nade: Vjera ne znači vjerovati Bogu da će zaustaviti oluju ili pandemiju, već vjerovati mu da će nas ojačati kad prolazimo kroz oluju ili pandemiju. Kad dođete do ruba, vjera zna da ćete biti naučeni letjeti, smatra Bruna Oberan.

Cijeli koncert prenosio se uživo, a može se i ponovno gledati na YouTube kanalu i internetskoj stranici Grada Bjelovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!