Blagdanski tramvaji uveseljavaju male, ali i velike Osječane

14.12.2022.

07:00

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Blagdanski tramvaji uveseljavaju male, ali i velike Osječane

Blagdanski tramvaji uveseljavaju male, ali i velike Osječane

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječki Gradski prijevoz putnika već dvanaest godina oduševljava sve korisnike javnog gradskog prijevoza prekrasno uređenim tramvajima koji najavljuju dolazak Božića. "Ledeno kraljevstvo" i "Esseker express" svakodnevno uveseljavaju male, ali i velike Osječane!

Na raskrižju Štrosmajerove i Kanižlićeve, blagdanska tramvajska postaja! Zaustavio se tu "Esseker express" kako bi đaci Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina mogli doživjeti dio božićne čarolije. U ovom se tramvaju zabavlja i - uči!

- Izrađujemo čarobne hranilice za ptice, čarobne bookmarkere, čarobni napitak, razno-razne...čarobne medenjake da ne zaboravim i na to, razno-razne čarobne stvari kako bi djeca doživjela taj tramvaj i kako bi doživjela što je to javni gradski prijevoz, objasnio je Dejan Rusmirović, direktor GPP-a Osijek.

Na današnjoj radionici veselje i kreativnost!

- Pomažem djeci malo se educirati o našim ptičicama koje preko zime traže hranu tako da, na radionicama nam je cilj napraviti hranilicu za pričice, educirati, zabaviti se, naravno usto, neki božićni ugođaj, rekla je studentica Iva Vrdoljak.

- Uživam što pravimo kuglice za ptice, rekao je Filip.

- Želimo da budu ptičice sretne za Božić, rekla je Leona.

Ovaj tramvaj vozi vikendom, a "Ledeno kraljevstvo" prometuje svakoga dana. Osječani poneki tramvaj čak i propuste kako bi se do svog odredišta dovezli u bajkovitom stilu!

A i oni veliki barem na trenutak postanu ponovno djeca koja zbog lampica, snjegovića i ukrašenih borova uživaju u božićnim vožnjama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!