Blogerica Ivona Bačelić Grgić o svom putovanju u Svetu zemlju

19.03.2018.

10:57

Autor: V.P./K.D./HRT

default error photo
Ivona Bačelić Grgić je ekonomistica, blogerica i putopiskinja. U lipnju prošle godine odlučila je otići u Svetu zemlju, i to sama, a svoje je dojmove iz Izraela podijelila s ekipom emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Ivona Bačelić Grgić je ekonomistica, blogerica i putopiskinja. Autorica je  nekoliko zbirki putopis, a o svojim avanturama redovito govori i na predavanjima diljem Hrvatske. Dosad je proputovala više od 50 zemalja i tu ne namjerava stati s upoznavanjem svijeta.

U lipnju prošle godine odlučila je otići u Svetu zemlju, i to sama, a svoje je dojmove iz Izraela podijelila s ekipom emisije Dobro jutro, Hrvatska. Ja sam shvatila da se prilike ne propuštaju, kad dođeš u neke godine, odlučila sam živjeti punim plućima, a putovanja su moja strast. Ne živim doduše od putovanja, ali živim za putovanja. Izrael najbolje opisuje jedna deviza koja kaže Haifa radi, Tel Aviv se zabavlja, a Jeruzalem moli. Po meni je upravo tako, kaže Ivona Bačelić Grgić.

Izrael je zemlja u koju je teško ući, jer kad se zateknete u zračnoj luci Ben Gurion tada se nalazite na najčuvanijem svjetskom aerodromu. Područje Izraela i Palestine unatoč nemirima oduvijek je bilo velika turistička atrakcija, a posjetitelji iz cijelog svijeta ovamo dolaze uglavnom iz vjerskih razloga. Jeruzalem je glavni grad Izraela, a njegov najzanimljiviji dio svakako je stara gradska jezgra gdje se nalaze brojne povijesne znamenitosti.

Ivona se prisjeća: Ja sam vjernica ali nisam išla iz vjerskih razloga. Kad si tamo posjetiš sveta mjesta, Isusov grob, Maslinsku goru, fascinantan je taj stari dio. Ima tipičan dojam Jeruzalem moli. On je pravi Izrael. Putujući prema Betlehemu Ivona je prešla i strogu granicu između Izraela i Palestine na Rahelinom prozlazu. Kupala se i u Mrtvom moru, najslanijem jezeru na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!