09:43 / 07.09.2020.

Autor: Snježana Bačić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Blogerice - putokaz u osmišljavanju kvalitetnije svakodnevice

-

-

Foto: - / -

Svi savjeti naših blogerica na društvenim mrežama putokaz su u osmišljavanju kvalitetnije svakodnevice kako bismo stvaran život učinili ljepšim sebi i ljudima koji nas okružuju.
Društvene su mreže postale nezaobilazan i važan dio naše svakodnevice. Pokazalo se to i u vrijeme krize izazvane koronavirusom, počevši od nastave na daljinu do ostalnih sadržaja kojima možemo pristupiti iz svoga doma.

Nives Čavić
na stranicama svoga bloga Budi kulturan svakodnevno nudi osvrte, recenzije i najave kulturnih događaja.

- Najavljujem ono na što ja želim ići jer sam od kolega i prijatelja dobila upit da oni žele znati što će biti na sceni meni zanimljivo pa se onda oni u tome prepoznaju ili ne. Možemo pratiti na društvenim mrežama, pogotovo na Instagramu kako i sami umjetnici, organizatori isto stavljaju predstojeće događaje i sebi možete napraviti kalendar događanja gdje i oni daju kratki uvid ili sažetak što možete očekivati - kaže Nives Čavić, blog Budi kulturan.

Vrijeme je ovo, ističe Nives, kada se kultura, više nego ikada prije, može konzumirati virtualno, iz naslonjača. Išla je i korak dalje - objavljuje i preporuke samih umjetnika što pročitati, pogledati ili poslušati.

I recepti za kuhanje među traženijim su sadržajima na društvenim mrežama, bilo da je riječ o modernim jelima ili onima koja su kuhale naše bake i majke. Andrea Cukrov nudi ih više od 12 godina, pritom vodi računa da namirnice budu sezonske i domaće.

- Ako na tržnici imamo šljive, sada je to slučaj, onda naravno da razmišljam na starinsku pitu od šljiva ili pekmez od šljiva. Pečem u pećnici bez dodavanja šećera, to su sada hit recepti.  Ja ih se sjetim ili iz djetinjstva ili iz neke takve priče. Zbilja iz svakodnevnog života crpim inspiraciju - kaže autorica bloga Cukar.

Od autorskih recepata do kruha od kiselog tijesta koji se posebno tražio tijekom tzv. lockdowna, Andrea voli istraživati namirnice, njihovu namjenu te je u stalnoj interakciji sa svojim pratiteljima.

Oduvijek smo mi u Hrvatskoj veliku važnost pridavali odijevanju. Nekada su se kupovali strani modni časopisi, danas Jelena Marinović Petrović na svojim stranicama redovito daje korisne savjete o odijevanju.

- Mi smo nekad mogli časopis prolistati i to bi bilo to, sada cure poput mene koje su i dalje obične cure, nisam super model niti me oblače dizajneri da ja sad mogu birati o tome, imaju mene koja nosim tu neku pristupačnu modu, kežual modu koja svima nama treba za svaki dan. Zato mislim da su se ljudi više okrenuli tom mediju jer se više mogu poistovjetiti s nama - objašnjava Jelena i ističe važnost kombiniranja odjevnih predmeta koje već imamo u garderobi, odnosno stila koji će odgovarati našoj osobnosti.

- Poanta je u tome da pokažem ljudima kako se može jedna haljina, jedna jakna, jedan sako isfurati na milijun načina. To je u principu što se ja trudim da ne kupujem svaki dan, da skinem s lutke u dućanu kombinaciju nego ono neku haljinu sam već obukla na tri, četiri načina i idem smisliti još neki. Idem promijeniti cipele, torbicu i eto nekakav skroz novi look - kaže.

Svi savjeti naših blogerica na društvenim mrežama putokaz su u osmišljavanju kvalitetnije svakodnevice kako bismo stvaran život učinili ljepšim sebi i ljudima koji nas okružuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!