18:55 / 30.07.2019.

Autor: Tamara Marković/HRT

Bogato turističko ljeto na zagrebačkom asfaltu

-

-

Foto: - / -

U hostelima, koji niskim cijenama privlače najčešće mlade, nema slobodnih kreveta. Iznajmljivači očekuju da će tako ostati do kraja ljeta.
Dok se diljem obale osjeti pad broja rezervacija i manjak turista - Zagreb zasad ostvaruje planove. Iako u srpnju turistički rezultati u odnosu na lani - također stagniraju, glavni grad ove sezone ima oko dvije tisuće kreveta više, pa su zato i turistički djelatnici zadovoljni.

Gužva na ukrcaju u autobus za panoramsko razgledavanje Zagreba. Putnici se s gradskim znamenitostima mogu upoznati na čak osam jezika. Turisti - oduševljeni.

Zagreb po broju dolazaka i noćenja obara rekorde. Najviše gostiju dolazi iz Južne Koreje, zatim iz Sjedinjenih Država, Italije i Njemačke.

- Jako nas raduje u turističkoj zajednici grada Zagreba kako smo prvih 6 mjeseci završili s 5% više dolazaka i čak 6% više noćenja, što je zapravo u brojkama preneseno preko 600 000 dolazaka - kaže Martina Bienenfeld s Turističke zajednice grada Zagreba.

U hostelima, koji niskim cijenama privlače najčešće mlade, nema slobodnih kreveta. Iznajmljivači očekuju da će tako ostati do kraja ljeta.

Hoteli su popunjeni kao i lani, oko 50 posto. No privatni iznajmljivači nisu sasvim zadovoljni. Osjeti se, kažu, određeni pad broja noćenja i cijena, ali to je prvenstveno zbog povećanja konkurencije i otvaranja novih apartmana.

Ljeto na Strossu, Dvorišta, Zagrebački vremeplov... samo su djelić ponude. Plesnjaci tijekom ljetnih večeri ili kokteli u hladu. Vrući mjeseci na zagrebačkom asfaltu sve su - samo ne dosadni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!