13:24 / 25.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Boris Johnson: Ne brinite djeco, Sjeverni pol mi je javio da Djed Božićnjak stiže

fOTO: Pixabay, arhiva

fOTO: Pixabay, arhiva

Foto: - / -

Ranije ove godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern reagirala je na sličan način, nastojeći uvjeriti svoje mlade sugrađane da će i Uskršnji zeko i Zubić vila doći i ove godine.
Pandemija koronavirusa ni ove godine neće spriječiti Djeda Božićnjaka u isporuci darova, napisao je u pismu objavljenom danas britanski premijer Boris Johnson, pozivajući se na medicinske stručnjake koji su rekli da ne postoji zdravstveni rizik za djecu ako se pridržavaju pravila.

Johnson je odgovorio osmogodišnjem Montiju koji mu je pisao postavivši pitanje hoće li Djed Božićnjak ove godine moći dostaviti darove. Monti je u rukom pisanoj poruci britansku vladu upitao je li razmotrila problem ovogodišnjeg dolaska Djeda Božićnjaka: "Shvaćam da ste vrlo zauzeti, ali možete li o tome porazgovarati sa znanstvenicima."

Johnson je Montijevo pismo objavio na Twitteru uz kopiju svojeg odgovora.

- Nazvao sam Sjeverni pol i mogu ti reći da je Djed Božićnjak spreman i nestrpljivo očekuje polazak, kao i Rudolph i svi ostali sobovi. Glavni liječnik zamolio me da ti prenesem sljedeće: Pod uvjetom da se Djed Božićnjak ponaša na svoj uobičajeno odgovoran način te da posao obavi brzo i sigurno, nema opasnosti ni za tvoje ni za njegovo zdravlje, napisao je.

Johnson je napisao i da je već dobio puno pisama o ovoj važnoj temi te je podržao Montijev prijedlog da se pokraj kolačića koji će dočekati Djeda Božićnjaka postavi i bočica s dezinficijensom.

Ranije ove godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern reagirala je na sličan način, nastojeći uvjeriti svoje mlade sugrađane da će i Uskršnji zeko i Zubić vila doći i ove godine jer je riječ o iznimno važnim radnicima koji će svoj posao moći obavljati i nakon završetka pandemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!