Boy George uoči turneje: I dalje želim šokirati

09.06.2023.

09:43

Autor: Hina/Reuters/HRT/V.M.

Boy George

Boy George

Foto: Simon Dawson / Reuters

Nakon više od 40 godina na glazbenoj sceni predvodnik sastava Culture Club Boy George ističe kako još uvijek želi malo šokirati ljude. 

Pjevač i autor pjesama slavu je stekao početkom osamdesetih svojim neuobičajenim glasom i androginim izgledom. Sastav je osvajao top ljestvice pjesmama poput Do You Really Want to Hurt Me? i Karma Chameleon.

- Kad sam prvi put stao na pozornicu dogodilo se apsolutno zaprepaštenje mojim izgledom i činjenicom da sam izgledao feminizirano. Koliko sam puta naišao na ljude koji su mi rekli da su, kad su me prvi put vidjeli na televiziji, mislili da sam djevojka. Svađali su se u školi oko njegovog izgleda, no na neki način to sam i htio. Htio sam da se ljudi uznemire. Htio sam da se malo preneraze. I na neki način to i dalje želim i postižem, rekao je 61-godišnji George, pravog imena George O'Dowd, za agenciju Reuters.

Culture Club je osnovan 1981. godine i trajao je pet godina. Miješajući pop, soul, britanski new wave i reggae, skupina je kasnije proglašena jednom od najutjecajnijih u osamdesetima.

U godinama nakon raspada sastava George, koji se borio s ovisnošću i zakonom, postigao je uspješnu solo karijeru prožetu povratničkim turnejama benda.

Sad se opet vraća na turneju s dvojicom članova sastava. Bit će predgrupa Rodu Stewartu kasnije u lipnju prije no što će u srpnju započeti svoju turneju The Letting It Go Show u Sjedinjenim Državama gdje imaju mnogo obožavatelja.

- Imali smo sreće da smo tamo instantno postigli uspjeh. Obožavam Ameriku, obožavam biti tamo, nastupati tamo. Pozitivno je, zaključio je George. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!