Božo Vrećo ovoga ljeta nastupa u Trogiru i na Korčuli

07.06.2023.

08:21

Autor: Hina/HRT/V.M.

Božo Vrećo

Božo Vrećo

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Nakon svjetskih pozornica, bosansko-hercegovački pjevač Božo Vrećo ni ovoga ljeta neće preskočiti Dalmaciju, čaroliju svojih nastupa podijelit će s publikom u Trogiru, u kuli Kamerlengo 10. srpnja i na Korčuli, u Ljetnom kinu 11. srpnja, objavio je organizator koncerata Music Time.

Božo Vrećo lirski je tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije. Pristup koji je katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica.

Spomenuti mediji nazivaju ga i ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca. O njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati.

Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika obožava, od Lejlije sve do Sabe.

- Vreću krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Također proučava mističnost balkanske autohtone monofone i polifone glazbe, navodi organizator.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!