Brad Pitt debitirao kao kipar na izložbi u Finskoj

20.09.2022.

13:05

Autor: T.D./HRT/Hina

Brad Pitt

Brad Pitt

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock

Brad Pitt, velika zvijezda Hollywooda, posjetio je Finsku i prvi put predstavio svoje skulpture na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u gradu Tampereu, 150 kilometara udaljenom od Helsinkija.

Radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima vizualnog umjetnika Thomasa Houseaga u povodu izložbe "Mi" ("We"), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023.

Pitt je za finsku radiopostaju rekao da je ta izložba o "samorefleksiji".

- Radi se o tome gdje sam pogriješio u vezama, gdje sam sudionik. Ovo je proizašlo iz onog što nazivam radikalnom inventurom u kojoj sam bio brutalno iskren prema sebi i preuzeo odgovornost za sve što sam loše učinio, čime sam nekoga povrijedio, rekao je 58-godišnji glumac.

Glumac se navodno okušao u lončarstvu nakon rastave braka od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovu studiju u Los Angelesu još 2017. godine. Za GQ je u kolovozu rekao da bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, nego "samačkom, vrlo tihom i taktilnom vrstom sporta".

Pittov neočekivani posjet iznenadio je Fince jer njegovo sudjelovanje na izložbi nije prethodno najavljeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!