Slovenci "okupirali" Briševo

12.01.2022.

17:24

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Špica u Ravnim Kotarima

Špica u Ravnim Kotarima

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kada malo ravnokotarsko mjesto zimi dnevno posjećuje čak i do pet autobusa prepunih turista, vrijedi se uputiti u Briševo i pitati domaćina kako mu to uspijeva. To je učinila zadarska ekipa HRT-a.

- Puce, ovo je za Vas.

- Hvala. haha.

- Živjeli!

- Živjeli!

- Ma dobra je, stvarno je dobra. Sve je dobro, otprilike ovako ide konverzacija na ovom OPG izletištu koje posjećuju mnogi turisti.

Ante Butić od svojih tek malo više od 30 godina, deset je u turizmu. Ima OPG izletište i nema turističkog sajma na kojemu nije bio. Kaže, u tome je tajna ovako velikog broja turista na njegovu imanju baš u ovo doba.

- Kvaka? Stojimo tamo, režemo pršut i dajemo jesti i piti i obećamo da će im biti kod nas bolje nego kad idu kod drugoga, objasnio je vlasnik OPG izletišta Ante Butić.

Prema odgovorima Slovenaca koji se ovamo vraćaju, neki i po treći put, i jest bolje.

Na pitanje što joj se najviše sviđa Nada, gošća iz Slovenije odgovara: "Sve. Ljudi, more, kuhinja, lijepo je".

Kako pjevaju naše pjesme, očito je da se Slovenci ovdje osjećaju kao kod kuće. Neki su, začudo, od nama tako željenog snijega u ovo doba, pobjegli upravo na našu obalu.

- Ima ga puno, hladno je, ne volim snijeg. Ja sam danas disala more, čudovito je bilo, rekla je Metka, gošća iz Slovenije.

Spavaju u hotelima u Zadru, a svaki slobodan trenutak iskoriste za lutanje zadarskim zaleđem.

- Najpoznatija je ta vožnja traktorom po polju gdje degustiraju vino, maslinovo ulje, istaknuo je Butić, vlasnik OPG izletišta.

Slovenci će dalje. A stolovi su već spremni za novu turu jer za koji sat stižu i austrijski gosti. I tako sutra ponovno. Nema što, špica u Ravnim Kotarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!