Britanski premijer Johnson i njegova supruga dobili djevojčicu

09.12.2021.

12:50

Autor: HRT/Hina/J.L.

Britanski premijer Boris Johnson sa suprugom Carrie Johnson

Britanski premijer Boris Johnson sa suprugom Carrie Johnson

Foto: Toby Melville / Reuters

Britanski premijer Boris Johnson i njegova supruga Carrie objavili su da su postali roditelji zdrave djevojčice rođene u četvrtak ujutro u jednoj londonskoj bolnici, objavili su britanski mediji.

Djevojčia je drugo dijete premijera Boris Johnson i njegove supruge Carrie.

"Premijer i gospođa Johnson s radošću objavljuju rođenje njihove djevojčice danas u londonskoj bolnici. I majka i kći su vrlo dobro. Par zahvaljuje sjajnom timu rodilišta na njihovoj brizi i podršci", navodi se u priopćenju koje prenosi The Guardian.

Njihov sin Wilfred, rođen u travnju 2020.

S drugom suprugom Marinom Wheeler, pravnicom, Boris Johnson ima četvero djece u dvadesetim godinama. Par se razveo 2020. nakon 25 godina braka.

Sadašnji britanski premijer ima još najmanje jedno izvanbračno dijete no točan broj svoje djece odbio je precizirati u više navrata.

Rođenje djevojčice sretna je vijest za buran tjedan premijera Johnsona koji je u srijedu najavio istragu nakon objave da je u Downing Streetu prije godinu dana održana zabava u vrijeme kada su Britanci zbog pandemije koronavirusa morali biti u režimu strogog zatvaranja i zbog čega je ostavku podnijela Allegra Stratton koja je bila Johnsonova glasnogovornica u to vrijeme.

I rođenje sina Wilfreda dogodilo se u nesretnim okolnostima za Borisa Johnsona koji je u to vrijeme proživljavao teške trenutke oporavljajući se na odjelu intenzivne skrbi od COVID-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!