07:02 / 25.11.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Brodski "Advent iz davnina"

"Advent iz davnina"

"Advent iz davnina"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Slavonski će Brod i ove godine imati jedinstven „Advent iz davnina", inspiriran djelima Ivane Brlić Mažuranić. Pripreme su u punom jeku, a sve će biti gotovo do subote kada se pali prva adventska svijeća.

Tema ovogodišnjega brodskog Adventa su Zvijezde iz davnina.

- Jer ćemo evocirati uspomene na slavne Brođanke, na slavne žene iz Broda inspirirani Ivanom Brlić Mažuranić, rekla je Helena Bulaja Madunić, umjetnička direktorica "Adventa iz davnina".

Cijeli će grad biti ukrašen u tom duhu.

- Do subote kada se pali prva adventska svijeća Korzo će stvarno biti, nemamo još pravi izraz za to - jedna zvjezdana staza, dodala je Bulaja Madunić.

A bit će još iznenađenja. Brođani ih s nestrpljenjem iščekuju. U pandemijskoj godini nisu prezahtjevni.

- Dosad je bio dobar. Pa isto ništa posebno ali da ga bude u svakom slučaju. Uvijek opasnost postoji, ali moramo se pridržavati epidemioloških mjera i što reći, život ide dalje, neka su od mišljenja građana.

- U vremenu smo korone i nadamo se da ovaj naš program koji smo pripremili neće bit otkazani i da će se sve uspjeti održati u najboljem redu, rekla je Martina Martić Puača, zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda.

U Tvrđavi se uređuje klizalište, a na Korzu podiže pozornica za blagdanske programe, koncerte i druženja. Stići će i dragi gosti.

- Ja jako volim Brod zato što sam se ja rodio u ovom gradu i baš ga jako volim i rado mu se vratim svaki put uvijek mu se rado vraćam svaki put, izjavio je pjevač Marko Kutlić.

A kad zasvijetle brodske bajkovite umjetničke instalacije - čarolija adventa - ugrijat će mnoga srca. Slijede dani u kojima se sreća mjeri jednom željom.

- A to je ljubav i zajedništvo u obitelji, smatra Kutlić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!