Danas je 22.2.2022., nekima poseban datum

22.02.2022.

20:52

Autor: Tamara Marković/V.K./Dnevnik/HRT/IMS

Broj 2 - sretan broj?

Broj 2 - sretan broj?

Foto: Dnevnik / HTV

Danas je 22.2.2022. Datum poput ovoga na kalendaru viđa se u prosjeku jednom u nekoliko stoljeća. Broj dva u numerologiji smatra se vrlo sretnim pa su mnogi upravo danas odlučili - uploviti u bračnu luku.

Današnji dan zauvijek će pamtiti zbog više razloga - Martina i Saša. Nisu mogli odoljeti, a da im na vjenčanom listu ne piše 22.2.2022.

- Dvojke nas prate kroz život i vrlo jednostavno, nikad neću zaboraviti godišnjicu, govori Saša Filipin.

Ovaj utorak poseban je dan i za roditelje male Arije, bebe rođene prije nekoliko sati.

- S obzirom na to da je Arija prošla dobrih tjedan dana termin, mi se zezamo da si je sama izabrala svoj dan. Mi kao roditelji smo naravno ponosni na tako posebno dijete, rekla je Anja Mekinjić Židanić.

Mnogi se nadaju da će im ovaj neobičan datum donijeti neke lijepe vijesti.

Broj 2 u numerologiji se smatra sretnim brojem, posebno kada je riječ o međuljudskim odnosima.

- Za nekakve susrete, za ljubavna romantična druženja može biti uspješno, čak i retroaktivno veze pomirenja, rekla je Olga Hajdić, numerologinja.

U ljudskoj je prirodi tražiti smisao i značenje pojava oko sebe, pogotovo onih rijetkih.

- Ovo je totalno zanimljivo. Imate godinu mjesec i dan s dvojkama i nulama i ljudi tome pokušavaju dat značenje. To se inače zove apofenija i ono što je vrlo interesantno je da svaki put kad nađemo nekakav obrazac poveznicu, dajemo značenje - nama se luči dopamin, govori Boris Blažinić, profesor psihologije.

Vjerovali u posebnost ovog datuma ili ne, ovakva simetrija idući put dogodit će se tek za - 800 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!