14:45 / 26.03.2019.

Autor: Maroje Vučićević/V.M./HRT

Burtonov 'Dumbo' dolijeće i u naša kina

-

-

Foto: - / -

Slavna Disneyeva priča o cirkuskom sloniću Dumbu koji može letjeti stigla je i na veliko platno i to pod redateljskom palicom velikog Tima Burtona. Dirljiv i poučan film uz zvjezdanu glumačku ekipu donosi i važnu temu iskorištavanja životinja.
Slavna Disneyeva priča o cirkuskom sloniću Dumbu koji može letjeti stigla je i na veliko platno i to pod redateljskom palicom velikog Tima Burtona. Dirljiv i poučan film uz zvjezdanu glumačku ekipu donosi i važnu temu iskorištavanja životinja za zabavu.

Veliki Tim Burton ponovno je redateljski vješto i atraktivno uskladio izvrsne glumačke izvedbe i specijalne efekte, a Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green i Colin Farrell samo su neke od velikih zvijezda ovoga filma.

U kinima je 'Slonić Dumbo' sinkroniziran na hrvatski, što je kod ovakvih hitova uvijek i veliki izazov za naše glumce.

- Ipak imaš čovjeka koji je već napravio ulogu, a ti se trebaš, naravno, nekako potruditi 'skinuti' ga i prebaciti to u hrvatsku varijantu. To je možda najzahtjevniji dio posla, ali ako imaš odličnog čovjeka koji te vodi, nije teško. Mene sinkronizacije zabavljaju, volim to raditi, kaže glumac Dušan Bućan.

Jedno od čuda obiteljskog cirkusa Medici, slonić Dumbo, inspiriran je stvarnim slonom Jumbom, koji je imao tužan i tragičan život. Film je u kinima od četvrtka, a u njemu će zasigurno uživati najmlađi, ali i njihova odrasla pratnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!