Bušarenje privuklo Đakovčane i goste

05.02.2022.

16:48

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/HRT

Bušarenje privuklo Đakovčane i njihove goste

Bušarenje privuklo Đakovčane i njihove goste

Foto: HRT / HRT

Pokladna manifestacija 28. Đakovački bušari ove se godine održava uživo, ali se može pratiti i putem interneta. Program je prilagođen epidemiološkim mjerama, pa nema tradicionalne "vesele povorke", ali zato ima "bušarenja", organizirani su gastro sajam, izložba fotografija, a tu su i ulični zabavljači. Najbolja maska i izlog biraju se online.

Ovogodišnje "bušarenje" - šetnja korzom uz gastronomski sajam, ulične zabavljače i izložbu - privuklo je Đakovčane i njihove goste. Svi su pažljivi, kažu, čuvaju sebe i svoje goste. Ljudi kupuju, druže se...

Budući da zlatno pokladno pravilo prema kojem je "u poklada sve dopušteno" ni ove godine ne vrijedi - program je prilagođen.

- Slično kao i kod svih drugih manifestacija. Prilagođavamo se, modificiramo svi jedva čekamo da završi ova luda situacija i da na godinu u ovo vrijeme možemo ludovati uz đakovačke bušare - kaže Marin Mandarić, gradonačelnik Đakova.

- Sretni smo što su građani došli u biti na đakovački korzo i maskirali su se, a na taj način obilježili ovu jednu od najvećih pokladnih manifestacija u Hrvatskoj - dodaje Marija Burek, direktorica TZ Đakovo.

Prijašnjih bušara prisjetili su se uz fotografije izložene uzduž đakovačkog korza. Na slikama su pogledali kako je to nekad bilo, kad je bila povorka. Ipak - malo zabavnije i ljepše.

U sklopu bušarenja bit će i predstava za djecu te pokladno jahanje u Širokom Polju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!