13:58 / 11.07.2018.

Autor: T.V./S.F./HRT

Butre za članove hrvatske nogometne reprezentacije

-

-

Foto: - / -

Uoči povijesne utakmice naše hrvatske reprezentacije u polu finalu svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Gradski prijevoz putnika iz Osijeka, izradio je za sve članove hrvatske nogometne reprezentacije doživotne karte za javni prijevoz u tom gradu.
GPP Osijek je izradio Butre za sve članove hrvatske nogometne reprezentacije povodom obilježavanja 10. godišnjice svoje elektronske prijevozne karte.

Uoči povijesne utakmice naše hrvatske reprezentacije u polu finalu svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Gradski prijevoz putnika d.o.o. iz Osijeka, izradio je za sve članove hrvatske nogometne reprezentacije doživotne karte za javni prijevoz u Osijeku.

Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek ove godine obilježava 10 godina postojanja svoje elektronske prijevozne karte, popularno nazvane BUTRA. Ovaj simpatični naziv nastao je 2008. godine kao sastavnica dviju riječi BUs i TRAMvaj, no usko je povezan i s tradicionalnim osječkim žargonskim nazivom za lijepu djevojku.

Jednako tako kao što smo ponosni na našu tradiciju javnog prijevoza u gradu Osijeku, koji je prvi u ovom dijelu Europe imao tramvaj, danas smo ponosni na našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima! A po povratku u domovinu, u Osijeku ih sve čekaju njihove Butre, rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a.

Kada su 2016. godine princ Charles i vojvotkinja Camilla, prilikom posjete Hrvatskoj, posjetili i naš grad, dio njihovog obilaska upriličen je i javnim gradskim prijevozom, odnosno tramvajem. Kako smo tada doznali, pripadnici kraljevske obitelji do tada se nikada nisu vozili javnim prijevozom, pa je to bila prilika da im uručimo naše elektronske prijevozne karte – Butre, jer ne priliči da se princ i vojvotkinja voze bez karte. Taj smo trenutak iskoristili i za šaljivu objavu na društvenim mrežama, za koju smo sigurni da će se mnogima svidjeti, izjavila je Sanja Mršo, voditeljica marketinga GPP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!