Camilla obilježava 75. rođendan objavom novog portreta

17.07.2022.

13:28

Autor: V.K./HRT/Hina

Camilla obilježava 75. rođendan

Camilla obilježava 75. rođendan

Foto: - / Shutterstock

Objavljena je službena fotografija opuštene vojvotkinje od Cornwalla povodom obilježavanja njenog 75. rođendana.

Camilla na slici objavljenoj za njezinu značajnu godišnjicu izgleda opušteno i nasmiješeno. Fotografija supruge prijestolonasljednika princa Charlesa uslijedila je nakon napornog tjedna za britansku kraljevsku obitelj.

Na slici buduća kraljica sjedi za vrtnim stolom s cvijećem i drugim biljkama vidljivima u pozadini. Ispred nje stoji šalica čaja i tanjurić te zdjela ispunjena breskvama.

Vojvotkinja je kao gošća uredila najnovije izdanje časopisa Country Life, a njezin sin, gastro bloger Tom Parker Bowles, napisao je hvalospjev breskvi, osnovnom sastojku jednog od omiljenih deserata njegove majke - breskve Melba.

Parker Bowles piše: Moja majka je oduševljeni uzgajivač bijelih breskvi (tema ovomjesečne kolumne bila je uglavnom njezina ideja), ali one zasigurno ne očekuju pozornost.

Slika je snimljena prošloga mjeseca u vrtovima Raymilla, Camillinog utočišta u Lacocku - Wiltshireu, gdje su breskve s fotografije uzgojene.

Imanje sa šest spavaćih soba, oko 25 kilometara udaljeno od kuće princa od Walesa u Highgroveu, kupila je nakon razvoda od Andrewa Parkera Bowlesa sredinom 1990-ih.

Vojvotkinja na fotografiji Getty Imagesa nosi plavu cvjetnu haljinu dizajnerice Sophie Dundas.

75. rođendan proslavit će u nedjelju malom obiteljskom večerom, kako se doznaje iz kraljevske rezidencije Clarence House.

Na proslavi se očekuju Camillini sin i kći Laura Lopes zajedno s njenom mlađom sestrom Annabel Elliot koja je glumila u dokumentarcu ITV-a prateći Camillu dok je preuzimala uzde časopisa.

Vojvotkina je u intervjuu za Daily Mail otkrila da je zahvaljujući svojim unucima prihvatila svijet društvenih medija TikTok. Također je navela da Charles unucima voli čitati i pritom daje sve od sebe.

Požalila se kako su obiteljski obroci stvar prošlosti jer su sada svi na svojim uređajima.

Govoreći za novine vojvotkinja je rekla: Obitelji više ne sjede i ne večeraju, zar ne. U moje smo vrijeme bili za stolom da bi objedovali. Sada su svi na svojim uređajima. To me samo ljuti, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!