Cannes: "Pseća palma" trima ljubimcima glumice Tilde Swinton

20.07.2021.

10:56

Autor: Hina/V.M.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivangal / Shutterstock

Dora, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu "The Souvenir Part II", prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa. 

Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a zadnji put, godine 2019. jer 2020. festival nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina.


- Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)... godinama sam je priželjkivala, povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom, te dodala: Dora, Rosie Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj, rekla je glumica.

U filmu "The Souvenir Part II" redateljice Joanne Hogg, tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe.


Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa: pitbul Sophie koja je glumila u filmu "Red Rocket" u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. 


- Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.


Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu "Lamb" Vladimara Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!