08:34 / 01.06.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Charlize Theron dobitnica ovogodišnje nagrade Life Balla "Veliki kristal nade"

-

-

Foto: - / -

Gery Keszler, organizator bala koji će se u subotu održati 25. put., kazao je da je nagrada priznanje za teški i predani rad Theron te da je došla u prave ruke.
Južnoafrička glumica Charlize Theron dobila je u Beču nagradu "Veliki kristal nade", koju austrijska tvrtka Swarovski dodjeljuje u sklopu najveće europske dobrotvorne priredbe Life Balla.

Nagrada je čast i veliko priznanje za naš rad, posebno našim programskim partnerima u Južnoafričkoj Republici i Ruandi, rekla je dobitnica Oscara i Zlatnog Globusa 2003. na svečanosti u carskom paviljonu dvorca Schoebrunn. Radeći taj posao upoznajemo ljude koji pate, ponosni smo da im možemo pomoći dodala je.

Gery Keszler, organizator bala koji će se u subotu održati 25. put., kazao je da je nagrada priznanje za teški i predani rad Theron te da je došla u prave ruke.

Slavna glumica nagradu je dobila za projekt Charlize Theron Afrika OUTreach Project koji pomaže mladim ljudima zaraženim HIV-om i oboljelim od AIDS-om u Južnoafričkoj Republici i Ruandi.

Veliki kristal nade, nagradu vrijednu 100.000 eura, Swarovski od 2005. dodjeljuje organizacijama koje provode različite projekte za borbu protiv HIV- a /AIDS-a u svijetu.

Među ostalima dobili su je organizacija  "Sentebala" - Ne zaboravi me koja pomaže djeci zaraženoj HIV-om u siromašnim djelovima Afrike , Lječnici bez granica, Zaklada Clinton i Zaklada za AIDS Eltona Johna.

Nagrada se dodjeljuje u sklopu najveće europske humanitarne priredbe Life Balla čija dobit je namjenjena suzbijanju AIDS- a u svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!