11:18 / 19.02.2018.

Autor: mš/HRT

Chui i Jazz orkestar HRT-a promovirali album 'Chui ovu glazbu'

Puna Tvornica na promociji albuma 'Chui ovu glazbu' (Foto: Marko Pletikosa)

Puna Tvornica na promociji albuma 'Chui ovu glazbu' (Foto: Marko Pletikosa)

Foto: - / -

Grupa Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije opet su postigli gotovo nemoguće, napunili su Tvornicu kulture do zadnjega mjesta
Grupa Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije opet su postigli gotovo nemoguće. Napunili su Tvornicu kulture do zadnjega mjesta, baš kao što su prošle godine rasprodali dvije večeri zaredom dvoranu Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

Chui (Toni Starešinić - keyboards & electronics, Vojkan Jocić - sax & electronics, Janko Novoselić, bubnjevi) pripada, kako se sami određuju, rock jazz ambiental electronic minimal d'n'b hip hop funk space spiritual  žanru, a Jazz orkestar HRT-a jedan je od najdugovječnijih orkestra tog tipa u Europi. Spoj vrhunskih glazbenika rezultira vrhunskom glazbom, ali i ugođajem na njihovim koncertima. Koncertom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture promovirali su zajednički nosač zvuka 'Chui ovu glazbu' nastao zahvaljujući suradnji tria i šefa dirigenta orkestra, Andreasa Marinella koji je za većinu skladbi napisao i aranžmane.Album koji je zaslužio hvalospjeve glazbenih kritičara snimljen je prošle godine u Studiju Zvonimir Bajsić  Hrvatske radiotelevizije nakon dvaju rasprodanih zajedničkih koncerata te je objavljen kao dvostruki album s ukupno devet pjesama. Osim dvostrukog CD izdanja, album je izdan i na vinilu, pa tako na A-strani možemo naći skladbe What Tomorrow Brings Today, Chui’s Waltz, Hypnodrome, Third Sun From The Stone i Chui is Here To Stay, dok se na B-strani nalaze skladbe Punch, Bedtime Story, Will I Ever See You Again i jedina pjesma Tebi Putujem snimljena u suradnji s Josipom Lisac. Pjesmu potpisuju klavijaturist grupe Toni Starešinić te prvi glas Mangroovea, njegova supruga Željka Veverec. Za osam pjesama Chuia, koje predstavljaju presjek njihove karijere i izbor sa sva tri dosadašnja albuma, aranžmane za jazz orkestar napravili su Andreas Marinelli, pijanist Joseph Kaplowitz i trombonist Luka Žužić.

Puna Tvornica pokazala je da dobra glazbe, bez obzira na žanr, nađe put do srca publike, baš kao što suradnja vrhunskih glazbenika s vizijom pronalazi put do dobrih glazbenih kritika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!