08:54 / 10.11.2020.

Autor: HRT

Conneryjev pištolj iz "Dr. Noa" na dražbi

Courtesy of Julien's Auction/Handout via Reuters

Courtesy of Julien's Auction/Handout via Reuters

Foto: - / REUTERS

Na dražbi je i kaciga koju je Tom Cruise nosio u "Top Gunu" i kožna jakna Arnolda Schwarzeneggera iz "Terminatora 2".
Pištolj Walther PP koji je Sean Connery koristio u prvome filmu o Jamesu Bondu naći će se na dražbi idući mjesec u Los Angelesu i mogao bi biti prodan za 200.000 dolara. Škotski glumački velikan, koji je umro prošli mjesec u svojoj kući na Bahamima, tim je pištoljem rukovao u filmu "Dr. No" 1962..

- Silueta agenta 007 s pištoljem u ruci najpoznatija je slika cijelog serijala i jedna od najprepoznatljivijih u pop kulturi općenito, kazao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions.Bondu su nadređeni u "Dr. Nou" naredili da zastarjelu talijansku Berettu zamijeni njemačkim Waltherom, što je on nevoljko učinio. I u narednih dvadeset pet filmova, razne verzije Walthera i dalje su Bondov najdraži izbor osobnog naoružanja.

Pištolj će biti jedan od 500 filmskih rekvizita koji će biti ponuđeni na dražbi na Beverly Hillsu 3. prosinca. Među ostalima je kaciga koju je Tom Cruise nosio u "Top Gunu" i kožnata jakna Arnolda Schwarzeneggera iz "Terminatora 2".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!