16:21 / 31.12.2018.

Autor: HRT

Čovjek-tuljan skok u Dravu prepustio mlađima

-

-

Foto: - / -

Točno u podne, u Zimskoj luci, mnoštvo se Osječana i posjetitelja okupilo kako bi ispratili Staru godinu i pozdravili osječku legendu - čovjeka tuljana.
U Osijeku je i ove godine nastavljena tradicija skakanja u Dravu na Silvestrovo. Na 33. skok u podne došao je i "čovjek-tuljan" i njegovi prijatelji. Ipak, skok je ove godine prepustio mlađima.

Točno u podne, u Zimskoj luci, mnoštvo se Osječana i posjetitelja okupilo kako bi ispratili Staru godinu i pozdravili osječku legendu - čovjeka tuljana. Iako ove godine zbog zdravstvenog stanja nije skočio u hladnu Dravu, ovaj 75-godišnjak, i dalje ljubitelj ledenoga sporta, pozdravio je svoju vjernu publiku i zahvalio im na dugogodišnjoj potpori.

Skokom trojice mladića nastavljena je tako osječka tradicija kupanja na Silvestrovo. Mladim snagama nisu smetali ni vjetar ni hladnoća.

"Bude šok i teško je disati, brzo prođe. Ja se nisam pripremao, evo živ sam", rekao je jedan.

To je to, nek iduće godine bude više!

"Želio bih pozvati sve koji ovo gledaju, koji imaju dobre volje, koji su tako malo luđi, luđeg duha, da dođu i nagodinu, da nas bude u što većem broju!", rekao je drugi.

S lijepim željama, u šarenilu boja, u Novu godinu, malo prije podneva ušli su i oni najmlađi, okupivši se u osječkom Adventskom parku.

Plesali su i veselili se svi, isprativši tako Staru i dočekavši dječju Novu godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!