17:49 / 25.09.2018.

Autor: HRT

Crne mačke teže je udomiti jer ne izgledaju dobro na 'selfiejima'

-

-

Foto: - / -

Zbog vjerovanja da donose lošu sreću crne je mačke oduvijek bilo teže udomiti. No, iz britanskog centra za napuštene životinje kažu da je u posljednje vrijeme razlog i to što crne mačke ne izgledaju dobro na selfiejima.
Zbog vjerovanja da donose lošu sreću crne je mačke oduvijek bilo teže udomiti. No, iz britanskog centra za napuštene životinje kažu da je u posljednje vrijeme razlog i to što crne mačke ne izgledaju dobro na selfiejima.

Danas svi žele napraviti selfie sa svojim ljubimcem i objaviti to na društvenim medijima, Kako crne mačke ne izgledaju dobro na selfiejima, u poslijednje vrijeme još ih je teže udomiti, tvrdi Christine Bayka iz Centra za napuštene životinje u Bristolu. Ljudi koju žele udomiti mačku uvijek pitaju imaju li neku mačku koja nije crna, dodaje.

Društva za zaštitu napuštenih životinja prijavljuju da je oko 70 posto novopridošlih mačaka u njihova skloništa crne boje. Britanski centri za napuštene životinje konstantno pozivaju ljude da ne ostavljaju svoje crne mačke zbog tako trivijalnog razloga kao što su fotografije te da se fokusiraju na sreću koju im mačka predstavlja u svakodnevnom životu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!