12:21 / 15.01.2018.

Autor: HRT

Cuba Gooding Jr na kazališnim daskama West Enda

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Foto: - / -

Holivudska zvijezda filmova "Jerry Maguire i "Boyz n the Hood" u predstavi će igrati blagoglagoljivog odvjetnika Billyja Flynna.
Američki oskarovac Cuba Gooding Jr debitirat će ove godine u mjuziklu 'Chicago' koji se na kazališne daske West Enda vraća nakon šestgodišnje stanke.

Holivudska zvijezda filmova 'Jerry Maguire i "Boyz n the Hood' u predstavi će igrati blagoglagoljivog odvjetnika Billyja Flynna.

Londonski je 'Chicago' prvu izvedbu imao u studenome 1997. u kazalištu Adelphi Theatre. Kasnije je igrao u Cambridge Theatreu, nakon čega se preselio u kazalište Garrick Theatre, gdje je ostao do rujna 2012.

Nakon gotovo 15 godina kontinuiranih izvedbi i više od 120 milijuna funta zarade, ta najdugovječnija obnovljena predstava londonskog West Enda, prestala je igrati u Garrick Theatreu 1. rujna 2012.

Za pedesetgodišnjeg glumca to će biti prva uloga u mjuziklu, a postavit će se na daskama londonskog Phoenix Theatrea. Još nisu objavljena imena ostalih glumaca u predstavi.

Originalna broadwayska produkcija "Chicaga", temeljenog na istoimenoj drami novinarke Maurine Dallas Watkins iz 1926. o stvarnim zločincima i zločinima o kojima je izvještavala, svoju je prvu izvedbu imala 3. lipnja 1975. u kazalištu 46th Street Theatre.

Godine 2002. snimljena je i njegova filmska verzija u režiji Roba Marshalla s Renee Zellweger, Catherine Zetom-Jones, Richardom Gereom, Johnom C. Reillyjem i Queen Latifah u glavnim ulogama. Film je 2003. ovjenčan s čak šest Oskara, uključujući i onoga za najbolji film.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!