Cubismo, Nola i Jazz orkestar oduševili na Sunčanoj strani Prisavlja

15.07.2020.

11:02

Autor: Komunikacije HRT-a

default error photo
Sinoćnjom koncertnom promocijom albuma "Tumbao" grupe Cubismo s gostima iz grupe Nola i uz Jazz orkestar HRT-a je nastavio svoj veliki ljetni open-air projekt "Sunčana strana Prisavlja".
Hrvatska radiotelevizija sinoćnjom koncertnom promocijom albuma "Tumbao" grupe Cubismo s gostima iz grupe Nola i uz Jazz orkestar HRT-a nastavila je svoj veliki ljetni open-air projekt "Sunčana strana Prisavlja".

Snimku tog koncerta koji je, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera oduševio publiku, kao i emisiju nazvanu "Sav taj Jazz" prikazujemo u subotu, 18. srpnja na Trećem programu Hrvatske televizije u 20:05. Brojni ugledni gosti iz svijeta jazza stigli su na Prisavlje, a ugostile su ih Daniela Trbović i Martina Validžić. Svoja su iskustva "novog normalnog" s njima podijelili jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš, saksofonist i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Saša Nestorović i jazz vokalistica Lela Kaplowitz.

Bili su tu i umjetnički direktor Jazz.hr festivala Davor Hrvoj i novinar Saša Drach, bubnjar Borko Rupena, jazz gitarist Ivan Kapec te Krešimir Katušić, suosnivač nezavisne diskografske kuće Pass the hat records.

S Danijelom i Martinom razgovarali su i Hrvoje Rupčić iz Cubisma, Marijan Jelenić iz grupe Nola i umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser u povodu 25. godišnjice djelovanja Cubisma i objavljivanja zajedničkog albuma "Tumbao".

U sklopu emisije vidjet ćemo i ekskluzivne priče bubnjarice Lade Obradović iz Francuske, gitariste Ratka Zjače iz Nizozemske i vokalistice Thane Alexe iz New Yorka, čuti kako je ove godine održan Liburnia jazz festval te performas Danijela Žeželja i gazbenika Alena i Nenada Sinkauza koji je nedavno izveden u Zagrebu. Stoga, rezervirajte subotu za fantastičan jazz na Trećem!Gledajte nas i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!