Danas se obilježava Dan ranijeg odlaska s posla

02.06.2023.

08:01

Autor: HRT

Dan ranijeg odlaska s posla

Dan ranijeg odlaska s posla

Foto: Shutterstock / Shutterstock

Jeste li znali da se danas obilježava Dan ranijeg odlaska s posla? Svima je lijepo otići s posla ranije i uživati u poslijepodnevu, a obilježavanje ovog dana osmislila je književnica Laura Stack koja je, među ostalim, stručnjakinja za produktivnost zaposlenika.

O svemu je napisala i knjigu "Leave the Office Earlier". U njoj istražuje deset ključnih čimbenika koji poboljšavaju radne rezultate, smanjuju stres i štede vrijeme na radnom mjestu.


Obilježavanje ovog dana potaknula je 2004. u Americi, a njegova je svrha naglasiti važnost održavanja ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Ovaj je dan podsjetnik i da uz male prilagodbe u radu možemo povećati produktivnost, a da pritom ne provodimo dodatne sate na poslu. Dopuštanje zaposlenicima da povremeno odu ranije s posla ne samo da ih čini zadovoljnima nego i povećava njihovu produktivnost, tvrdi autorica.


Zaposlenicima se pruža mogućnost da s posla odu čim obave svoje zadatke i oni tada svjesno povećavaju učinkovitost kako bi što ranije mogli otići kući, navodi Laura Stack, koja skreće pozornost i na činjenicu da produktivni zaposlenici mogu biti samo sretni zaposlenici.


Tema o kojoj piše posebno je važna u vrijeme kada je sve popularniji rad od kuće pa je teško razdvojiti posao i slobodno vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!