10:40 / 29.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Daniel Craig: Bond nije plakao, ja jesam

Daniel Craig

Daniel Craig

Foto: - / Shutterstok

 Kina širom svijeta pripremaju se za dolazak obožavatelja Jamesa Bonda na dugoočekivani film "Za smrt nema vremena", a Daniel Craig priznaje da su ga obuzele emocije posljednjeg dana snimanja.

- Padala je kiša. U studiju Pinewood, cijela je ekipa pljeskala. Bilo je vrlo dojmljivo - kao antiklimaks. To je gotovo 16 godina mog života. James Bond nije plakao, ja jesam, rekao je Daniel Craig za njemački list Bild uoči londonske premijere njegova petoga i posljednjeg filma o Jamesu Bondu. 

Novi film o Bondu, koji je zbog pandemije više puta odgađan, svjetsku je premijeru proslavio u utorak u Londonu, a tijekom tjedna počinje se prikazivati u kinima. Craig kaže da je bio "stvarno sretan", ali i tužan nakon što je film pogledao s prijateljima. Kaže kako se radi o njegovom najboljem Bondu.

Dvadeset peti film o Jamesu Bondu prvotno je trebao biti prikazan u listopadu 2019. Međutim, zbog promjene redatelja i zatvaranja kina tijekom pandemije, datum distribucije nekoliko je puta odgađan. Nakon četvrtke odgode, skupina obožavatelja pod nazivom Team Bond čak je pokrenula i crowdfunding kampanju da spriječi kašnjenje prikazivanja.

Pomalo ambiciozno, nastojali su prikupiti nekoliko stotina milijuna funti u donacijama kako bi otkupili prava na akcijski triler i film prenijeli na televiziju prije Božića 2020. godine. No, Craig kaže da bi streaming filma bila "katastrofa". Bondov film je "epski" događaj koji zahtijeva odgovarajuću proslavu u kinu, rekao je za Bild.

Nakon što je završio s Bondom, Craig želi početi treći čin svog života, ali nipošto neće prekinuti filmsku karijeru. Što se tiče toga tko će ga naslijediti kao Bonda, rekao je da ne zna. Iako to više nije njegov posao, priznao je Craig, rekao je da bi sljedeći glumac morao ponovno 'izumiti' Bonda.

Svjetskoj premijeri u londonskom Royal Albert Hallu prisustvovali su glavni glumac, druge zvijezde filma, brojni slavni i članovi britanske kraljevske obitelji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!