Danijela Martinović otkrila nam zašto je "najbolja žena na svitu"

24.09.2019.

20:52

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Iza nje je trideset godina karijere, a pisanje joj je danas velika strast kao i pjevanje.
Iza nje je trideset godina karijere, a pisanje joj je danas velika strast kao i pjevanje. Što se krije iza svjetala pozornice i kako u tom svijetu sačuvati sebe?

"U svom filmu" urednice i voditeljice Tončice Čeljuske gostovala je Danijela Martinović.

Na početku, logično pitanje. Je li još uvijek zaigrana djevojčica kao na početku karijere. Podsjetimo, prvi zapaženi nastup bio je na Splitskom festivalu 1989. s pjesmom "Zumbuli".

- Da nema te zaigrane djevojčice, ne bi imala tu potrebu stalno eksperimentirati i isprobavati. Pomičem vlastite granice jer me interesiraju različite stvari.

Martinović sudjeluje u dva projekta, jedan je humanitarna priča, vezano uz koncerte.

- Imam još dva koncerta, u nizu koncerata, a koje sam nazvala "Neopisivo", sav prihod od prodanih ulaznica ide zakladi Hrvatska za djecu. 

Tu je i iskorak u spisateljske vode.

- Zapisivati sam počela jer jako intenzivno proživljavam sve što se događa, a često se, kao javna osoba, niti nemam priliku potpuno izraziti. Mogu reći da su to zapravo motivirajući poetski zapisi.

Kaže da se nikada nije osjećala popularno, niti joj to u životu ikad previše značilo.

Naravno, u emisiji je prokomentirala i nezaobilaznog Tončija Huljića. Prisjetila se prvih nastupa za "Magazin".

- Oni su bili jedni od tri najjača benda u regiji. Bit ću iskrena. Nisam bila opterećena svime time, jednostavno sam bila ja, a onda je to odmah iznjedrilo vrhunske stvari.

Nakon pet, šest godina u Magazinu, kaže da je osjetila umor i jednostavno rekla: Ja više ne bih.

- Tu su počela moja prva propitivanja. Došla sam do situacije da sam bila prazna. Tko sam ja uopće? Koja je naša uloga? Gdje ja idem? Kamo idem? Ja Tada sam imala 24 ili 25 godina. To je bio opaki ritam, ja stvarno više nisam bila u stanju stalno nastupati i mislila sam da više neću biti u stanju. Koncerti su bili rasprodani, a uopće nisam znala kako ću stati pred ljude. 

Dotakla se i samostalne karijere, poglavito nastupa na Eurosongu na kojem je 1998. osvojila sjajno peto mjesto. 

Kaže da je te večeri  imala veliku tremu, ali da kada je vidjela svoje prijatelje u publici, da je sve nestalo.

Dodaje, da je i uoči nastupa očekivala dobar rezultat jer su im kladionice davale dobre šanse.

Prisjeća se i situacije kada joj je pukla kapilara u glasnici, što je značilo da doslovno, kako kaže, mjesec dana ne smije apsolutno ništa govoriti.

- Petar je išao okolo i hvalio se "da ima najbolju ženu na svitu", da ništa ne govori.

Medijski se puno pisalo o tome kada će Danijela Martinović i Petar Grašo pred oltar.

- Svaka je moja izjava bila kao nekakvo opravdavanje, ali to nije tako. To je slobodan izbor te imamo takvu postavku jer on ima karijeru, a imam je i ja. Sretni smo, dodaje.

Ističe da danas dosta brine o sebi. Ustaje već u 5, 6 ujutro i piše, Kada su nastupi, onda uzme dan, dva odmora. Što se tiče fizičke aktivnosti, bavi se plesom  radi na svome tijelu. 

Na kraju razgovora u emisiji "U svom filmu", Danijela Martinović najavila je koncert 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, s kojega sav prihod ide zakladi Hrvatska za djecu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!