17:46 / 29.11.2019.

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Delnička zimska čarolija - vlakom iz Rijeke do Sela Bake Mraz

Foto: Pixell

Foto: Pixell

Foto: - / -

Stalnim ulaganjem u ponudu Sela Bake Braz ta je bajkovita priča s vremenom postala prepoznatljivo obilježje predblagdanskog razdoblja u Gorskom kotaru.
Kada su 2013. godine u Delnicama goste tijekom prosinca odlučili privući projektom Delničke adventske bajke, sadržaje ove turističke vikend manifestacije posjetilo je tek tristotinjak izletnika, no sada su te brojke nešto veće.

Stalnim ulaganjem u ponudu Sela Bake Braz ta je bajkovita priča s vremenom postala prepoznatljivo obilježje predblagdanskog razdoblja u Gorskom kotaru. Za razliku od prethodnih, ove godine poseban izletnički vlak Tin express, goste iz Rijeke do Delnica neće prevoziti samo subotom, već i nedjeljom. Samim tim domaćini očekuju i rušenje rekorda posjećenosti delničkih adventskih događanja, te s optimizmom priželjkuju dvadesetak tisuća dolazaka.

Zbog toga je trebalo uložiti i dodatne napore u osmišljavanje novih sadržaja. Tako će u Selu Bake Mraz osim nje, kućicu dobiti i njezini vilenjaci, a od sadržaja koji su dosad privlačili mlađe posjetitelje, najviše se promjena odnosi na način prikaza interaktivnih bajki.

Dosad su uprizorenja Pepeljuge, Snjeguljice i Crvenkape nudile poznate priče iz dječjih knjiga. Ove se, pak, godine, Udruga Kotar teatar malo odlučila poigrati s tradicijom i otkriti što se nakon završetka tih priča dogodilo s popularnim likovima, a pridodamo li tome da neki sporedni likovi bajki najavljuju pobunu i za sebe traže važniju ulogu, nema sumnje kako posjetitelje Sela Bake Mraz očekuje nesvakidašnji doček.

Tijekom subotnjeg predvečerja Delnička Adventska Bajka i Selo Bake Mraz bit će i svečano otvoreni.
Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!