Humanitarna vatrogasna utrka stubama

03.12.2022.

Zadnja izmjena 21:49

Autor: HRT/IMS/A.S.

Humanitarna utrka stubama

Humanitarna utrka stubama

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu je održana 10. humanitarna vatrogasna utrka stubama. U punoj opremi vatrogasci su se natjecali tko će najbrže stići na vrh jednog zagrebačkog nebodera. Akcijom se skuplja novac za Kolibriće - Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, pa je u ovoj utrci ipak najvažnije bilo - sudjelovati.

Više od 300 vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske okupilo se s jasnim ciljem - popeti se na 26. kat nebodera u Strojarskoj ulici. Nakon zajedničkog fotografiranja, zaputili su se prema podzemnoj garaži, jer je utrka startala na četvrtoj etaži.

Od oko 350 natjecatelja, velika većina je iz Hrvatske, no stigli su i gosti iz Francuske, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Austrije.

Kako se ne bi isključivo uspinjali po stubama, natjecatelji su nakon što bi se iz garaže popeli u prizemlje, otrčali krug oko nebodera, a zatim ponovno do njegova vrha - po ukupno 666 stuba.

Nekima se uistinu nije žurilo, pa im je za uspon bilo potrebno punih 20 minuta. Pobijedio je Slovenac Luka Stepišnik kojemu je do vrha trebalo 5 minuta i 51 sekunda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!