10. obljetnica smrti Amy Winehouse uz novi dokumentarac BBC-ja

23.07.2021.

12:19

Autor: Hina/AFP/V.M.

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Foto: Robin.ph / Shutterstock

Amy Winehouse najpoznatija je po svome stihu: "They tried to make me go to rehab. But I said no, no, no", no, deset godina od smrti britanske pjevačice u 27. godini, obitelj i prijatelji kažu da je došlo vrijeme da je se prestane gledati kroz prizmu borbe s ovisnošću i destruktivnim vezama.

Roditelji Winehouse surađivali su s BBC-em na dokumentarcu koji će biti emitiran na obljetnicu smrti u petak, koji po njezinu ocu Mitchellu daje "širu sliku o Amy".


Amy je umrla od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011.


Dokumentarac "Reclaiming Amy" u kojem je narator njezina majka donosi intervjue s dugogodišnjim prijateljima, uključujući Catrionu Gourley koja otkriva da je bila u romantičnoj vezi s Winehouse.


- Mislite da znate moju kćer - drogu, ovisnosti, destruktivne veze - ali ima još puno toga, kaže majka.


U filmu se pokušavaju osporiti optužbe da je obitelj iskorištavala njezin uspjeh i nije učinila sve da je izvuče iz ovisnosti. Glazbeni magazin NME nazvao je dokumentarac "dirljivim", "posvetom kćeri, prijateljici i golemom talentu".


No, Financial Times je skeptičan i piše da su roditelji Winehouse, osobito otac Mitch bili "ispred i u središtu njezine karijere".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!