13:25 / 06.12.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Devetogodišnjak iz Colorada ukinuo gotovo stogodišnju zabranu grudanja

-

-

Foto: - / -

Dječak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i dat će sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.
Devetogodišnji dječak iz grada Severancea u američkoj saveznoj državi Colorado uspio je 'smekšati' gradsko vijeće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudanja i vratilo djeci pravo na zimske radosti.

Dane Best
objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uvjerio da se uteknu zdravom razumu i promijene zakon, prenose agencije pozivajući se na lokalne medije.

Današnja djeca moraju imati dobar razlog da se odu igrati van, rekao je Best na sjednici gradskog vijeća. Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u pretilost, ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), anksioznost i depresiju, nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on želi baciti snježnu grudu, a da time ne prekrši zakon.

Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a nažalost to se odnosi i na grude snijega u gradu od 4000 stanovnika, zastarjela je i znači da bilo koje dijete koje baci grudu krši zakon.

Djeca Severancea samo žele pravo na grudanje kao i sva druga djeca na svijetu, rekao je Dane.

Njegovi su argumenti bili uvjerljivi te je gradsko vijeće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Daneu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudu - po zakonu.

Dječak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i dat će sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!