19:17 / 28.11.2018.

Autor: M.M./HRT

Diljem svijeta predblagdanski ugođaj

-

-

Foto: - / -

Diljem svijeta već se osjeća predblagdanski ugođaj. Samo u Europi organizira se oko 160 božićnih sajmova, brojni su već počeli. Najljepši advent, onaj u Zagrebu, službeno počinje u subotu
Diljem svijeta već se osjeća predblagdanski ugođaj. Samo u Europi organizira se oko 160 božićnih sajmova, brojni su već počeli. Najljepši advent, onaj u Zagrebu, službeno počinje u subotu. Pripreme koje traju već jedan mjesec polako se bliže kraju.

: Advent u Zagrebu 1988.

Blagdanski ukrasi dominiraju Bijelom kućom, u središtu bor od impresivnih 5,5 metara. Duh Božića zavladao je i Europom. Veličanstvenom prizoru paljenja lampica na slavnoj pariškoj aveniji svjedočile su tisuće ljudi.

Čarolija sačinjena od 4 milijuna lampica uskoro očekuje i posjetitelje imanja Salaj.

"Sa samim kićenjem je krenulo već negdje od 15.7. kao što vidite radovi su u punom tijeku i pokušavamo sve završiti do otvorenja", rekla je Tea Belavić, voditeljica marketinga.

Punom parom radi se i u Zagrebu. Zavrće se, buši, ukrašava, a mirisi blagdanskih delicija već sada se šire središtem grada.

Na najljepšem klizalištu led se brusi do savršenstva.

"Nadamo se da neće biti južine i puno vjetra to je ono što je ustvari najopasnije za led imali smo prekrasno vrijeme za montažu, kaže Slavica Olujić Klapčić, organizatorica "Ledeni park".

Svečano otvorenje Adventa zakazano je za subotu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!