16:06 / 09.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Dimnjačari–umjetnici pomažu pogođenima potresom

-

-

Foto: - / -

Svi pogođeni nedavnim potresom u Zagrebu i okolici još uvijek osjećaju posljedice. Od prvoga dana u pomoć su im pritekli mnogi: vatrogasci, medicinsko osoblje, alpinisti,brojni volonteri, dimnjačari, a odnedavno i dimnjačari-umjetnici.
Svi pogođeni nedavnim potresom u Zagrebu i okolici još uvijek osjećaju posljedice. Od prvoga dana u pomoć su im pritekli mnogi: stručne službe, vatrogasci, medicinsko osoblje, alpinisti,brojni volonteri, dimnjačari, a od nedavno dimnjačari - umjetnici.

Riječ je, naime, o ekipi predstave ‘Dimnjačar’ Kerekeš teatra koju izvode s ciljem da pomognu pogođenima u potresu, a dio prihoda ide i u Fond solidarnosti Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Akcija je počela 25. svibnja, a trajanje je zbog velikog interesa bilo produženo za još tjedan dana.

- Prikupljeno je više od 38 tisuća kuna, a kao temelj za humanitarnu akciju poslužila je snimka jubilarne 1300. izvedbe predstave koja se do 7.lipnja mogla pogledati na internetu uz donaciju za humaniternu akciju, ističu iz Kerekeš teatra.

Varaždinski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš postavio je predstavu 1992. godine i od tada s njom gostuje diljem cijele Hrvatske i u susjednim zemljama.

O neobičnom spoju umjetnika i dimnjačara te humanitarnoj akciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s Janom Kerekešom, umjetničkim voditeljem Kerekeš teatra:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!