21:30 / 18.12.2019.

Autor: M.Š./Hina

Direktorica britanske kladionice zaradila 323 milijuna eura

Foto: REUTERS/Sean Dempsey/pool/File Photo

Foto: REUTERS/Sean Dempsey/pool/File Photo

Foto: - / REUTERS

Suosnivačici kladionice Bet365 isplaćeno je 266 milijuna eura plus dividende.
Denise Coates, direktorica britanske online kladionice Bet365, zaradila je ove godine 323 milijuna eura i postala najplaćeniji menadžer neke britanske kompanije, prenosi u srijedu BBC.

Suosnivačici kladionice Bet365 isplaćeno je 266 milijuna eura plus dividende.

To je veliki porast u odnosu na 220 milijuna eura koliko je Denise Coates zaradila prethodne godine.

- Više je novca dobila zbog rasta prihoda tvrtke, i to u vrijeme kada se industrija suočava s kritikama zbog klađenja maloljetne djece, navodi BBC.

Vlasnici kompanije su Coates i članovi njezine obitelji, uključujući brata Johna koji je glavni izvršni direktor i oca Petera, predsjednika nadzornog odbora.
Coates je završila studij ekonometrije na Sveučilištu u Sheffieldu, nakon čega se zaposlila u očevoj tvrtki.

Prema istraživanju Sveučilišta u Cardiffu objavljenom u listopadu, dvije petine maloljetnih Britanaca u dobi od 11 do 16 godina kockalo se u protekloj godini.
Znanstvenici ističu da je to zabrinjavajući podatak, jer je većina oblika komercijalnog klađenja zabranjena onima ispod 18 godina.

U Bet365 kažu da su "su predani pružanju najviše razine zaštite igračima u industriji" i da će "prekinuti suradnju ako osjete da je rizik prevelik".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!