18:42 / 13.07.2018.

Autor: T.V./HRT

Dišpet tura

-

-

Foto: - / -

Dišpet (rebel) tura novi je proizvod Udruge Naš Hajduk. Cilj im je prikazati Split kroz prizmu Hajduka i njegovih navijača, pokazati sve lokacije u gradu, uključujući i stadion na Poljudu.
Split je dobio i novu zanimljivu turističku ponudu, takozvanu Dišpet turu. Dišpet (rebel) tura novi je proizvod Udruge Naš Hajduk. Cilj im je prikazati Split kroz prizmu Hajduka i njegovih navijača, pokazati sve lokacije u gradu, uključujući i stadion na Poljudu. Od Matejuške preko Rive, Peristila, Pjace, Starog Placa do Poljuda. Svaka od ovih lokacija priča svoju  priču vezanu uz povijest najpoznatijega splitskog kluba. U trosatnoj turi domaći i strani turisti pobliže će upoznati barem dio te 107-godišnje slavne povijesti.

Sav prihod od ture namijenjen je daljnjem otkupu dionica u projektu 'Za sva vrimena' Udruge Naš Hajduk.

Turističke ture obilaska samog stadiona Poljud proteklih godina rušile su rekorde posjećenosti. Dišpet tura koja je proširena i na baštinske lokacije grada,mogla bi u budućnosti i nadmašiti te brojke,jer ne kaže se uzalud da Splita ne bi bilo bez Hajduka,ni Hajduka bez Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!