21:53 / 24.12.2019.

Autor: IMS/HRT

Djed Božićnjak putuje svijetom i dijeli darove

Foto: Annca/Pixabay

Foto: Annca/Pixabay

Foto: - / -

Djed Božićnjak krenuo je na put kako bi na vrijeme isporučio božićne darove djeci diljem svijeta.
Djed Božićnjak putuje svijetom kako bi na vrijeme isporučio božićne darove djeci diljem svijeta. Njegovo putovanje možete pratiti na internetskoj stranici NORAD-a  www.noradsanta.org .

Nekoliko obitelji okupilo se u njegovoj službenoj rezidenciji u Rovaniemiju u Finskoj, otpjevali su mu božićne pjesme i ispratili ga. 

Prva etapa puta bila mu je Sjeverni pol gdje je saonice napunio darovima. Potom je nastavio svoj najdulji dan u godini.

- Nadam se da ćete svi Božić provesti u miru, s prijateljima i obitelji. Također, ne zaboravite pogledati oko sebe i biti prijatelj onima koji su ovih dana usamljeni, rekao je.

NORAD, Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu obranu, više od 60 godina prati uživo kretanje Djeda Božićnjaka dok kočijama u koje su upregnuti sobovi obilazi svijet i dostavlja darove.

- Primarna misija NORAD-a je obrana Sjeverne Amerike od prijetnji no s ponosom nastavljamo tradiciju praćenja kretanja Djedice širom svijeta, naveo je NORAD u priopćenju.

Internetsku stranicu NORAD-a www.noradsanta.org na kojoj se bilježi svaki korak Djeda Božićnjaka svake godine pogleda 15-ak milijuna ljudi iz više od 200 država. Njegov put možete pratiti i putem Facebooka, Twittera, Instagrama, YouTubea.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!