Dnevni boravak uz Mrežnicu i Kupu

04.06.2021.

21:01

Autor: Tanja Kuturovac/Dnevnik/B.A./HRT

Počelo je prošloga ljeta, nastavlja se i ovoga

Počelo je prošloga ljeta, nastavlja se i ovoga

Foto: Dnevnik / HRT

Pandemija koronavirusa potjerala nas je sve - više u prirodu. Druženja na otvorenom i dalje su naša svakodnevica, a sve je još ljepše uz obale rijeke. Uz Mrežnicu i Kupu organizirani su takozvani "dnevni boravci" na otvorenom. Novi je to turistički proizvod županije kojima se žele oživjeti obale rijeka i kada još nije - sezona kupanja. 

Počelo je prošloga ljeta, nastavlja se i ovoga. Dnevni boravak u Zvečaju, uz Mrežnicu. Posjetitelji su oduševljeni:


- Pravi hedonizam, pogledajte samo. Ovdje sam prvi put, stvarno je predivno.


- Idealna prilika da se omogući druženje onima koji to žele.


Sve ovdje ide u vašu korist, da se opustite i odmorite. Ako ipak volite aktivno - i toga će biti. Uz sport...


- Dnevni boravak kroz cijelo će ljeto donositi i povremene koncerte, radionice za djecu, filmske projekcije i razne druge nastupe kako bi ljude zadržali na kupalištu, kaže organizator Filip Trezner.


U dnevni boravak najbolje da dođete gladni.


- Išli smo na taj jedan azijski stil koji je dosta popularan u street foodu. Ubacili smo i jedan fish and chips sa somom i losos kao hladno predjelo u salati, govori nam kaže Ivana Vukmanić, glavna kuharica restorana.


- Nadam se da nam se samo vrate oni koji su prošlu godinu bili, mi ćemo biti jako sretni, dodaje.

Počelo je prošloga ljeta, nastavlja se i ovoga. Dnevni boravak u Zvečaju, uz Mrežnicu. Sve je pripremljeno za pravi hedonizam i druženje, kažu posjetitelji. Prostora ima za odmor i opuštanje, ali ima i sadržaja za one koji vole biti aktivni, kaže organizator Filip Trezner.

U dnevni boravak najbolje da dođete gladni, poručuje glavna kuharica restorana Ivana Vukmanić. Ima hrane s azijskim stilom, koji je dosta popularan u streeet foodu te 'fish and chips' sa somom i lososom kao predjelom u hladnoj salati.

Toliko je bilo dobro i prošle godine da je isto organizirano i na Kupi, u Ozlju. Direktor Turističke zajednice područja Kupe Toni Šarić poziva sve zaljubljenike u prirodu i ljeto da im se pridruže. Neće požaliti. Kavica u ležaljci s pogledom na stoljetnu Munjaru. Ili u krošnji pokretnog restorana iz kojeg miriši svuda naokolo.


- U ponudi su kroketi od janjetine i odležana hrskava piletina. Imamo i potrbušinu sporo kuhanu 24 sata u vakumu. Stavimo u brioš pecivo da bude mekano, isto 'cow slow' salata i 'barbecue', kaže kuhar Ivan Medić. Ako više volite nešto tradicionalno - tu je torta Katarina Zrinska. Priprema se prema receptu iz 17. stoljeća kao spoj bijelog papra, pimenta, borovnice, oraha...

Sve to na samo 45 minuta od Zagreba. Iziđite iz zatvorenog i uđite u - otvoreni dnevni boravak uz Kupu i Mrežnicu. Vrijeme trajanja - cijelo ljeto!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!