Novogodišnjeg dočeka na riječkom Korzu neće biti, evo gdje se ipak možete zabaviti

27.12.2021.

15:36

Autor: Hina/HRT

Riječki Korzo

Riječki Korzo

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tradicionalnog koncerta za doček nove godine na riječkom Korzu ove godine neće biti, ali će doček biti organiziran na nekoliko mjesta u skladu s epidemiološkim mjerama, doznaje se u ponedjeljak iz Turističke zajednice Grada Rijeke.


Dočeci u podne na dva mjesta u Rijeci


Proslave će, uz nastupe glazbenika, organizirati razni organizatori, a na Staru godinu u podne bit će priređena dva dočeka.


Doček u podne na trsatskom kaštelu namijenjen je djeci, a drugi će biti na Adventiranju kod kazališta.


Doček Nove godine bit će organiziran također na Adventiranju kod kazališta, zatim na trsatskom kaštelu te na Trgu Riječke rezolucije, priopćili su iz Turističke zajednice Grada Rijeke.


Iz riječke gradske uprave izvijestili su da ove godine neće organizirati tradicionalni koncert za doček Nove godine na Korzu zbog iznimno zahtjevnog epidemiološkog okvira Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Objasnili u da epidemiološki okvir Nastavnog zavoda traži da se koncert održi uz COVID potvrde, da se za svakog sudionika osiguraju po četiri četvorna metra te da se spriječi ulazak osoba koje nemaju potvrde.


Smatraju da bi oko ograđenog koncertnog prostora ostalo mnogo više ljudi nego unutar njega te da bi se stvarale gužve i kršili epidemiološki okviri.


Doček u Opatiji


Prema podatcima iz opatijske Turističke zajednice, doček nove godine u Opatiji počet će dječjim dočekom na Maloj ljetnoj pozornici, a navečer će doček biti organiziran na nekoliko mjesta te u opatijskim hotelima. Središnja proslava bit će kod gradske tržnice, a uz glazbeni program doček će biti organiziran i na šetnici Lungomare, ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer" te na Ljetnoj pozornici, u skladu s epidemiološkim mjerama.


Ispraćaj Stare u Fužinama


Tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne u Fužinama ove će godine, zbog epidemioloških mjera, biti organiziran na tri mjesta na igralištu u Fužinama, uz jezero Bajer te u središtu Fužina.

Iz Turističkog info-centra u Fužinama potvrdili su da su organizirani zabavni program i koncerti te u podne vatromet i baklje s brane jezera Bajera.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!