10:32 / 28.02.2019.

Autor: Hrvoje Đurašin/V.M./HRT

Dodijeljene nagrade Status najboljim instrumentalistima

-

-

Foto: - / -

HGU već nagradu 'Status' dodjeljuje najboljim instrumentalistima za iznimnu vještinu i umijeće sviranja u prethodnoj diskografskoj i koncertnoj godini. U osječkome Muzeju okusa na meniju su tako bile zabavna, pop-rock i narodna glazba, etno te jazz.
Hrvatska glazbena unija već 22 godine dodjeljuje nagradu 'Status' najboljim instrumentalistima za iznimnu vještinu i umijeće sviranja u prethodnoj diskografskoj i koncertnoj godini. U osječkome Muzeju okusa na meniju su tako bile zabavna, pop-rock i narodna glazba, etno te jazz.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u tri kategorije koje su zastupljene s 18 različitih instrumenata i stilova. Zaslužene su to nagrade, ističu u HGU-u, onim vrsnim glazbenicima koji su na neki način uvijek 'u drugom redu'.

Ono što je nama važno su ljudi koji su zaista zaslužni za ono što čujemo, koji su dali svoj doprinos tomu, a nisu u onom prvom redu koji većina publike zna. No, mi iz struke znamo ih prepoznati i cijeniti i na ovaj način nagraditi,  istaknuo je predsjednik Hrvatske glazbene unije Nikša Bratoš.

U kategoriji narodna i etno glazba, bisernica i njezin majstor sviranja Krunoslav Dražić okitili su se Statusom: Nagrada Status nama kao glazbenicima znači jednu stepenicu više jer je to nagrada struke tako da to svi mi potajno želimo barem jednom dobiti nagradu Status. Ja imam sreću da sam treći put dobitnik,  rekao je Krunoslav Dražić.

U kategoriji jazza basista, Ante Jurinović, koji se počeo baviti ovim instrumentom gledajući starijeg brata, dosvirao je do Statusa: Školovao sam se i na kraju diplomirao i magistrirao bas- gitaru u Beču. A nagrada Status kao svakom glazbeniku znači veliko priznanje, pogotovo što dolazi od struke,  komentirao je Ante Jurinović.

U kategoriji zabavna, pop-rock i urbana glazba nakon trideset godina druženja s električnom gitarom Status je donijela Krunoslavu Domaćinoviću: Velika je to potvrda jer dolazi od kolega glazbenika i zapravo mi je to poticaj za dalje da radim na sebi i sviranju i nadam se da ću nastaviti u istom revijalnom tonu,  izjavio je Domaćinović.

Osim prigodnog glazbenog programa tijekom dodjele Statusa, koji su članovi HGU-a kao različiti sastavi, izveli u svim glazbenim nagrađenim glazbenim stilovima, domaćin osječka podružnica Hrvatske glazbene unije, svim nagrađenima, ali i posjetiteljima dodjele, darovala je besplatan koncert Dino Dvornik tribute banda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!