Dodijeljene nagrade 'Zlatni studio'

06.03.2020.

15:31

Autor: HRT

default error photo
Večeras je treći put dodijeljena medijska nagrada Jutarnjeg lista i najstarijeg hrvatskog tjednika Studija - ‘Zlatni studio’, uz izravni prijenos iz HRT-ovog studija 'Anton Marti' na HTV1.
Večeras je treći put dodijeljena medijska nagrada Jutarnjeg lista i najstarijeg hrvatskog tjednika Studija - 'Zlatni studio', uz izravni prijenos iz HRT-ovog studija 'Anton Marti' na HTV1.

Za novo lice u kazalištu nagradu Zlatni studio dobila je Ana Uršula Najev. Nagrada za kazališnu glumicu godine je pripala Mili Elegović, a za kazališnog glumcc dobio je Frano Mašković. Nagradu za kazališnu predstavu godine dobila je predstava "Hamlet". Dobitnike u kategorijama za kazalište predstavili su Bojana Gregorić Vejzović, Mislav Čavajda i Bojan Navojec.

Nagradu za najbolji radio osvojio je Otvoreni radio, a za najbolji radijski glas Robert Ferlin. U kategorijama za najbolja radijska postignuća, dobitnike su predstavili Maja Ciglenečki i Marko Bratoš.

Nagradu za najbolju filmsku glumicu osvojila je Alma Prica, dok je najbolji filmski glumac Krešimir Mikić. Nagradu za najbolji film godine dobio je Dnevnik Diane Budisavljević.

Pjevačica godine je Doris Dragović, a pjevač je Petar Grašo. Hit godine je "Voli me" Petra Graše, grupa godine je Opća opasnost, a koncert Severinin u Spaladiumu u Splitu. Voditelji dodjele nagrade u glazbenim kategorijama bili su Tereza Kesovija i Damir Kedžo. Mia Dimšić i Marko Tolja izveli su pjesmu "Sva blaga ovog svijeta", koja je bila nominirana za Zlatni studio u kategoriji hit godine. Nastupili su i finalisti HRT-ovog showa The Voice - Vinko Čemeraš, Filip Rudan, Albina Grčić i Bernarae Bobovečki. Oni su izveli pjesme nominiranih u glazbenim kategorijama. Goran Navojec je izveo pjesmu "Ča smo na ovom svitu" Tome Bebića.

Zlatni studio za TV voditelj/voditeljica godine pripao je Ivani Paradžiković, a reality show godine je "Život na vagi". Najbolja domaća TV serija je "Na granici", novinarka godine je Danka Derifaj, a najbolja TV emisija je "Provjereno". Televizijsku kategoriju predstavili su Danijela Trbović, Jelena Pajić i Andrija Jarak. Pjesmu "Barbara" otpjevale su Jasna Zlokić i Zorica Kondža.

Premijerno je izveden "remake" jedne od najpoznatijih pjesama s početka Domovinskog rata - Moja domovina. Pjesmu je izvelo 58 izvođača, isto kao i ratne 1991. Uz soliste, neke iz originalnog Band Aida i većinom nova imena, "Moju domovinu" na Zlatnom Studiju zapjevao je i zbor koji čine Mozartine te pjevači HRT-ove "A strane" i "The Voicea".

Više od 300.000 čitatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista, putem kupona i interneta, pod motom 'najbolji biraju najbolje', dalo je glas i biralo pobjednike među svojim omiljenim televizijskim licima, glazbenicima, glumcima, radijskim voditeljima, najboljim tv emisijama, kazališnim predstavama, filmovima...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!