21:55 / 22.03.2019.

Autor: RJ Komunikacije

Dodijeljene Ruže 'A-strani' i Nives Ivanković, počasna Ruža Oliveru Mlakaru

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ruža za TV-emisiju godine – dodijeljena je HRT-ovoj emisiji 'A-strana'. Glumačko ostvarenje godine – osvojila je Nives Ivanković. Nagrada za životno djelo, prva takva Večernjakova ruža za životno djelo, u 25 godina, dodijeljena je Oliveru Mlakaru, legendi HRT-ovog programa.
U punoj dvorani zagrebačkog HNK, uz izravan prijenos na Prvome programu HTV-a, dodijeljene su Večernjakove ruže – medijska nagrada koja se dodjeljuje u sedam kategorija već četvrt stoljeća.

Posljednja nagrada, Ruža za TV-emisiju godine – dodijeljena je HRT-ovoj emisiji 'A-strana'.

- Hvala HRT-u zbog ukazanog povjerenja, istaknuo je Ivan Vukušić, a Duško Ćurlić je zamolio za pljesak za sve nominirane kolege.

- Drago nam je da je to emisija o glazbi koju smo vratili svim gledateljima HTV-a, i čitateljima Večernjeg lista'', kazao je.

Prva dodijeljena Ruža bila je ona za Radijsku emisiju godine – koju je osvojilo ''Jutro bez cenzure''.

Glumačko ostvarenje godine – osvojila je Nives Ivanković za ulogu u seriji 'Novine' kojoj je HRT producent – a Nives je zamolila za aplauz svim nominiranim kolegama, te zahvalila autorskom timu 'Novina' i obitelji. Nagradu je posvetila nedavno preminulom Ivi Gregureviću.

- Ivo, snivaj pored Save. Svi mi glumci doći ćemo u devetom mjesecu sa zvukovima tamburice i posavskom rakijom da te probude. Za mog Ivu, kazala je.

Nagrada za životno djelo, prva takva Večernjakova ruža za životno djelo, u 25 godina, dodijeljena je Oliveru Mlakaru, legendi HRT-ovog programa.

- Ruža života, ruža nad ružama – za našeg neponovljivog Olija, istaknula je Ksenija Urličić.

- Što da kažem, 50 godina sam vas gnjavio s malih ekrana – i vidim da Vam se nisam zamjerio – od srca Vam hvala, kazao je Mlakar.

Među nominiranima su bile i HRT-ove emisije, zaposlenici i suradnici. U kategoriji Televizijska osoba godine nominirani su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić te Marko Šapit.

U kategoriji Radijska osoba godine nominirani su Robert Ferlin, Jadran Marinković i Frano Ridjan.

U kategoriji Televizijska emisija godine nominirani su bili A strana i Zabivaka, a za titulu Radijske emisije godine bore se HRVATSKI NAŠ SVAGDAŠNJI, Music Pub i Poligraf.

U kategoriji Novo lice godine nominiran je Andrej Rašljanin. I u kategoriji Glumačko ostvarenje godine nominirani su glumci iz filmova i serija koje je producirala ili koproducirala Hrvatska radiotelevizija: Dragan Despot, Nives Ivanković, Borko Perić i Janko Popović-Volarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!