"Nasljeđe" dobilo Emmyja za najbolju dramsku seriju

13.09.2022.

04:46

Autor: I.Z./HRT/Hina

Nasljeđe dobilo Emmyja za najbolju dramsku seriju

Nasljeđe dobilo Emmyja za najbolju dramsku seriju

Foto: Aude Guerrucci / REUTERS

HBO-ova serija "Nasljeđe" dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju, a na 74. svečanoj dodjeli najpoznatije televizijske nagrade, serija "Bijeli lotos" proglašena je najboljom mini-serijom. "Ted Lasso" dobila je nagradu za najbolju humorističnu seriju.

HBO-ova serija Nasljeđe s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit je za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su serije, među ostalima, i serije "Igra lignje", "Nazovi Soula", "Euforija".

Serija Bijeli lotos čija se radnja vrti oko bogatih gostiju i radnika luksuznog odmarališta koji ih dvore, dobila je nagradu za najbolju mini-seriju.

Serija Ted Lasso dobila je nagradu za najbolju komediju drugu godinu zaredom, a njezine glavne zvijezde Jason Sudeikis i Brett Goldstein drugi put su proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmyja za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji "Igra lignje". Time je postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao seriju "Igre lignje", globalnu senzaciju o preživljavanju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg redatelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji "Komičari", a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji "Euforija".

Dodjelu nagrade Emmy mogli ste pratiti uživo na Drugom programu HTV-a.

U prijenos najpoznatije nagrade za televizijska ostvarenja vodili su vas komentatori u studiju HRT-a Nenad Korkut, Dean Sinovčić i Boško Picula.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!